Ο γραμματέας του κόμματος εκνευρίστηκε με τις διαρροές από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Πάνο Σκουρλέτη δεν υπήρξε καμία ένταση. Κι εν πάση περιπτώσει όσοι διαρρέουν τι κουβεντιάζουν στα όργανα είναι, είπε, στενοκέφαλοι και προσπαθούν να διαμορφώσουν τους όρους της εσωκομματικής συζήτησης. Οχι πως δεν είχαμε καταλάβει πόσο ζηλεύει το κομμουνιστικό σύστημα ο εν λόγω. Πόσο θα ήθελε να διαβάζουν και να αναπαράγουν όλοι μια Πράβντα που ιδανικά θα γράφει εκείνος.

Ευχή

Οι ποταμικοί του σύντροφοι ευχήθηκαν στον Γιώργο Μαυρωτά καλή επιτυχία στη θέση του γενικού γραμματέα. Η ευχή ήταν τόσο ειλικρινής που συνοδευόταν από το σχόλιο «φοβούμαστε όμως ότι οι προοδευτικές λύσεις που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται δεν έχουν και πολλούς συμμάχους στο κυβερνητικό νεοδημοκρατικό στρατόπεδο». Κακό χωριό τα λίγα σπίτια τελικά.

Εκδίκηση

Ο Πέδρο Σάντσεθ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό πως δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Αλλά θα δεχθεί ορισμένους εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς υπουργούς από τους Ποδέμος. Η Κεντροαριστερά εκδικείται τον Τσίπρα της Ισπανίας. Αντε και στα δικά μας.

Ψήφοι

Τον ψήφισαν επτά περισσότεροι απ’ όσους τον νέο πρόεδρο του Σώματος. Ο Νικήτας Κακλαμάνης πήρε 290 ψήφους κι εξελέγη αντιπρόεδρος. Οι φίλοι του αποδίδουν την επιτυχία του στους ανοιχτούς διαύλους που διατηρούσε με τους συριζαίους. Τα συγχαρητήριά μου. Ελπίζω να απαλύνει λίγο τον πόνο, που οι άσπονδοι από τους παραπάνω φίλους του λένε πως νιώθει, επειδή δεν προτάθηκε για πρόεδρος της Βουλής.