Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η ανακοίνωση της συμφωνίας της Τσέλσι με τον Φρανκ Λάμπαρντ, μετά την άδεια που του έδωσε η ομάδα του Ντέρμπι για να συζητήσει με τους Μπλε την περίπτωση συνεργασίας τους.

Η είδηση προκάλεσε ενθουσιασμό στους κόλπους των φίλων της ομάδας γράφοντας στα social media «It’s coming home». Ο Λάμπαρντ αγωνίστηκε 13 χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ και στο διάστημα αυτό έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπλε με 209 γκολ. Ανάμεσα στα 13 συνολικά τρόπαια που κατέκτησε, ξεχωρίζουν τα τρία πρωταθλήματα, τα τέσσερα Κύπελλα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Η Τσέλσι θα πρέπει να πληρώσει στην Ντέρμπι 4,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση. Βοηθοί του Λάμπαρντ θα είναι ο πρώην προπονητής στην ακαδημία Τζόντι Μόρις, ενώ ακούγεται και το όνομα του παλιού συμπαίκτη του Μίχαελ Μπάλακ. Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου θα είναι ένας άλλος συμπαίκτης του, ο Πετρ Τσεχ.

Πολλοί φίλοι των Μπλε βλέπουν στο πρόσωπο του Λάμπαρντ τον νέο Μουρίνιο, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις έναν χρόνο εμπειρία ως προπονητής στον πάγκο της Ντέρμπι.