Ο Νταβίντ Σιμάο αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με την Ενωση να ανακοινώνει τον 29χρονο άσο που ήρθε για να καλύψει το κενό που υπήρχε στις θέσεις του άξονα. Ο πορτογάλος χαφ αποτελεί επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου, που έθεσε την περίπτωση Σιμάο υπόψη του Μιγκέλ Καρντόσο, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να την εγκρίνει.

Οι Κιτρινόμαυροι προχώρησαν έτσι στην απόκτηση ενός ακόμα Πορτογάλου, με το υπάρχον ρόστερ της ομάδας να αριθμεί πλέον τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη χώρα της Ιβηρικής. Μιας και ο Σιμάο βρίσκει στην ΑΕΚ τους Ελντερ Λόπες, Αντρέ Σιμόες και Παουλίνιο. Ενώ σύντομα η πορτογαλική παροικία της ΑΕΚ θα αυξηθεί, με την έλευση του Φρανσίσκο Ζεράλδες. Που αναμένεται στη χώρα μας σήμερα.

Η Ενωση δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση να ακολουθήσει ένα μοντέλο που βασίζεται στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία της συγκεκριμένης χώρας. Κάτι στο οποίο αναμφίβολα βοηθά και η παρουσία του Καρντόσο. Ο 47χρονος τεχνικός δίνει προτεραιότητα στην αγορά της χώρας του όσον αφορά στην ενίσχυση της ΑΕΚ, επιλέγοντας παίκτες που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σιμάο τώρα, αμέσως μετά την παρουσίασή του από την Ενωση ο πορτογάλος μέσος αναχώρησε για την πατρίδα του ώστε να ρυθμίσει τις τελικές λεπτομέρειες για τη μόνιμη εγκατάστασή του στη χώρα μας.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί πάντως γύρω από τη μεταγραφή του Σιμάο είναι πως πρόκειται για deal που προέκυψε από το ίδιο μανατζερικό γραφείο που έφερε πέρυσι στην ΑΕΚ τον Αλεφ. Ενα γραφείο του οποίου εκπρόσωπος στη χώρα μας είναι ο ατζέντης Δημήτρης Ζήνωνος. Πρόσωπο που φαίνεται να εμπιστεύεται η Ενωση, καθώς για δεύτερο σερί καλοκαίρι είχε εμπλοκή σε μεταγραφή του συλλόγου. Πάλι, μάλιστα, για τη θέση του κεντρικού μέσου.

Καταλήγει στον «εκλεκτό»

Η ΑΕΚ προχωρά δυναμικά για να αποκτήσει και τον εξτρέμ που έχει ζητήσει ο Μιγκέλ Καρντόσο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το Κίελτσε και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν καταλήξει σε δύο περιπτώσεις ακραίων από την αγορά του εξωτερικού, τις οποίες και έχει προκρίνει ο Καρντόσο.

Πρόκειται για επιλογές που καλύπτουν απόλυτα τα «θέλω» του προπονητή της ΑΕΚ και η διοίκηση προσπαθεί να προχωρήσει. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία των δύο λύσεων που εξετάζει για τα άκρα η Ενωση, ωστόσο κάποιες πηγές θέλουν τον έναν εκ των δύο βασικών στόχων της ομάδας να προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Χωρίς να είναι σαφές αν αγωνίζεται στη χώρα του ή σε πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας

Αύριο αναμένεται να επικυρωθεί η σύμβαση της Περιφέρειας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ αναφορικά με το κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί από την πρώτη για την κατασκευή του γηπέδου της Ενωσης. Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε και ο απαραίτητος έλεγχος από μεριάς Ελεγκτικού Συμβουλίου, με το συγκεκριμένο ποσό να είναι πλέον έτοιμο να εκταμιευθεί.

Αύριο το μεσημέρι, λοιπόν, στην Περιφέρεια Αττικής, θα υπογραφεί η σύμβαση της προαναφερθείσας (πιθανότατα παρουσία της Ρένας Δούρου σε μία από τις τελευταίες ενέργειές της ως περιφερειάρχης), με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Το εν λόγω ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση θα δοθεί μέσα στο 2019 και θα είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη δόση, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη, θα είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ και θα δοθεί μέσα στο 2020. Η τελευταία δόση ύψους 7 εκατ. ευρώ θα δοθεί μέσα στο 2021.