5ο Human Capital Summit: Τη διοργάνωση του 5ου Human Capital Summit, του ετήσιου συνεδρίου για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε η ICAP People Solutions για τις 6 Ιουνίου 2019. Με κεντρικό θέμα «Καριέρες: Πού κατευθύνονται και από ποιους;» το φετινό συνέδριο πραγματεύεται την αναγκαιότητα να διαχειρίζεται κανείς ενεργά την καριέρα του για λόγους ανάπτυξης, προσαρμογής σε νέα δεδομένα ή και αλλαγής της. Το συνέδριο θα προσεγγίσει τη νέα αυτή πραγματικότητα μέσα από:

n Παρουσίαση στοιχείων έρευνας για την πορεία της καριέρας στελεχών και επαγγελματιών που διανύουν τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία της καριέρας τους.

n Συζήτηση πάνελ με διευθύνοντες συμβούλους επιλεγμένων εταιρειών για την επιτυχή διαχείριση μιας καριέρας που διαρκώς μεταβάλλεται ή εγκαταλείφθηκε για μια άλλη.

n Workshop για τη σημασία της ανάπτυξης Personal Branding (προσωπική επαγγελματική ταυτότητα).

nΕρευνα «Brain Drain», την ετήσια καταγραφή και ανάλυση της ICAP για τις επιλογές των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας ή πλέον επιστρέφουν σε αυτήν.

25ος Economia Φοιτητικός Διαγωνισμός: Για 25η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται, στις 31 Μαΐου 2019, ο διαγωνισμός που αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας. Στόχοι είναι: α) να κινητοποιηθούν οι νέοι να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) να ενισχυθεί η δικτύωση των νέων με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία. Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ευρωπαϊκή Ενωση: Τα επόμενα βήματα για Ανάπτυξη, Απασχόληση και Εκπαίδευση». Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική και κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί δωρεάν mentoring στον Πολυχώρο EcoZone (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι) ενώ πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές στην τελετή απονομής. Περισσότερες πληροφορίες στο website  http://www.economia.gr και στη σελίδα στο Facebook «Economia Studen Contest».

ΣΕΒ: Ο ΣΕΒ, ο Enterprise Greece και ο ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στη Σιγκαπούρη και στην Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ) από την Τρίτη 28 έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019.

Τα επιχειρηματικά φόρα και οι Β2Β συναντήσεις θα διοργανωθούν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης (SMF), τη Μόνιμη Μεικτή Επιτροπή Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τραπεζών της Ταϊλάνδης και το Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΒ (Βίκυ Μακρυγιάννη, τηλ. 211-5006.121, e-mail: vmakrigianni@sev.org.gr).