Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να συμπεριλάβει στην αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι εμπεριείχε ρίσκο. Ο Ουκρανός πονούσε από την Παρασκευή, που προπονήθηκε κανονικά. Ωστόσο ο ισπανός τεχνικός εκτίμησε ότι η παρουσία του έμπειρου αμυντικού, έστω και στον πάγκο, ήταν απαραίτητη. Μια απόφαση που αποδείχθηκε μη… λειτουργική, αφού ο Τσιγκρίνσκι έμεινε εκτός 18άδας λόγω ενοχλήσεων στο ζέσταμα. Ενοχλήσεις για τις οποίες πάντως είχε… ενημερώσει από την Παρασκευή κιόλας. Τόσο το ιατρικό τιμ της Ενωσης, όσο και τον προπονητή του.

Η απόφαση για

τον Μπουζούκη

Σήκωσε κουβέντα η απόφαση του Δώνη να αφήσει εκτός από το ντέρμπι με την ΑΕΚ τον Γιάννη Μπουζούκη. Ομως αν δει κάποιος το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στα επόμενα τέσσερα ματς (ένα εξ αυτών θα ήταν αυτό που θα τον δήλωναν) θα καταλάβει το ορθόν της απόφασης του Γιώργου Δώνη. Το Σάββατο απέναντι στον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί των υπηρεσιών τριών βασικών του παικτών: Ινσούα, Γιόχανσον και Κουλιμπαλί. Και στη συνέχεια υπάρχουν τρία σερί ντέρμπι, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αρα ο Μπουζούκης θα έπρεπε να λείψει σε ένα από τα τρία και ο Δώνης επιλέγει να τον αφήσει εκτός στο ματς που θα είναι – τυπικά – φιλοξενούμενος. Αρα, σε ένα ματς που ίσως να χρειαστεί να αμυνθεί περισσότερο σε σχέση με τα άλλα δύο, που η αύρα του κόσμου δίνει διαφορετική ώθηση σε μια ομάδα.

«Στον Ντράγκαν»

Ο Λούκα Μπάνκι έκανε αφιέρωση στον Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ο γιος του και αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, που σήκωσε και το τρόπαιο του Διηπειρωτικού δεν ξέχασε και τους πρώην συμπαίκτες του. «Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Περήφανος για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου για άλλη μία φορά! Ομως Μάικ Γκριν, Μάνι Χάρις, Ατιτς, Πάντερ, Βασιλόπουλε, Καμπερίδη, Γιάννη Αγραβάνη, Δημήτρη Μαυροειδή ευχαριστούμε που κάνατε αυτή την εμπειρία δυνατή. Αυτό είναι δικό σας επίσης»! έγραψε χαρακτηριστικά στην αφιέρωσή του.

Δρίκος τέλος

από την ΑΕΚ

Μόλις 47 ημέρες είχε διάρκεια η συνεργασία του Σωτήρη Δρίκου με την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε την ομάδα στις 2 Ιανουαρίου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσε η διοίκηση. Η ΑΕΚ παραμένει στην 8η θέση της Volleyleague και προσπαθεί να αποφύγει τα μπαράζ του υποβιβασμού. Ετσι, η διοίκηση αποφάσισε νέα αλλαγή, την τρίτη φετινή, καθώς θυμίζουμε πως αρχικά στον πάγκο ήταν ο Νίκος Νεόφυτος.

Αδελφοί Τσιτσιπά!

Η οικογένεια Τσιτσιπά παίζει τένις και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι. Ο Στέφανος θα αγωνιστεί παρέα με τον αδελφό του Πέτρο στο διπλό τού τουρνουά στη Μασσαλία, καθώς μπήκαν στο κυρίως ταμπλό με wild card. Φυσικά, ο Στέφανος θα αγωνιστεί και στο μονό και μάλιστα έχει περάσει χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Χούμπερτ Χούγκαζ.

Πατάτες τηγανητές…

Η Ο’ Χιγκινς είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Χιλής και απειλείται με χρηματικό πρόστιμο από τη Λίγκα. Ο λόγος είναι μάλλον… πικάντικος Η Ο’ Χιγκινς έχει αποκτήσει νέο χορηγό, μία γνωστή πολυεθνική αλυσίδα ταχυφαγείων. Ετσι λοιπόν, στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Χουατσιπάτο, οι ποδοσφαιριστές φόρεσαν τις καινούργιες φανέλες, ροζ χρώματος και οι αριθμοί σχηματίζονταν από… πατάτες τηγανητές!  Η Λίγκα, αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι οι αριθμοί στις φανέλες δεν διακρίνονται καθαρά από μακριά, ενώ υπάρχει πρόβλημα και όταν τα ματς μεταδίδονται τηλεοπτικά.