«Το έργο δεν είναι ασήμαντο, υπάρχουν προκλήσεις, η πλήρης αποκατάσταση της κανονικότητας, η στήριξη της κοινωνίας» είπε ο Πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης. Την ίδια ώρα η χώρα βυθίζεται στην οικονομική εξαθλίωση και άναυδοι όλοι παρακολουθούμε τη φαρσοκωμωδία Τσίπρα - Καμμένου και «πρόθυμων» βουλευτών. Σήψη και απαξίωση της πολιτικής από καρεκλοκένταυρους πολιτικούς παλαιάς κοπής που έχουν μοναδικό τους γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση. Παρακμιακή εικόνα διάλυσης. Και χωρίς καμία ελπίδα διαφυγής. Και μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια η κοινωνία υποφέρει όσο ποτέ άλλοτε.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν τους φορολογουμένους που έχουν «σηκώσει ψηλά τα χέρια» λόγω της υπερφορολόγησης. Περίπου ένας στους δυο φορολογουμένους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ενώ περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν κάθε μήνα με τον βραχνά της ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση παλαιότερων οφειλών. Το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο δεν είναι μόνο 101,6 δισ. ευρώ, καθώς το ποσό αυτό αφορά μόνο το αρχικό κεφάλαιο, αλλά μαζί με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, που ανέρχονται σε 80,7 δισ. ευρώ, φτάνει στο ποσό των 182,3 δισ. ευρώ, όσο είναι το ΑΕΠ! Εκρηξη καταγράφεται και στα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το συνολικό ύψος των οφειλών ξεπέρασε τα 34,3 δισ. ευρώ, ενώ σε σύνολο 417.942 αιτήσεων μόνο οι 128.370 παραμένουν ενεργές.

 

Και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε την πρωτοφανή μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση της φτώχειας αλλά και την «αριστερή» έκρηξη της φορολογίας.

Και ύστερα από αυτή την κατάντια θα έρθει ο Τσίπρας να μας υπενθυμίσει - από την καρέκλα του - ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια.