Οταν από την UEFA διαρρέει στον Τύπο η πληροφορία ότι σχεδιάζονται αλλαγές, αυτό σημαίνει πως έχουν ήδη δρομολογηθεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να τις εφαρμόσει. Το δημοσίευμα του Sport Bild πως η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία συζητεί με την Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, δηλαδή τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, την πιθανότητα να διεξάγονται αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να βελτιωθούν οι τηλεθεάσεις και να αυξηθούν τα έσοδα, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Πρόκειται για ένα σχέδιο που μπήκε στις ράγες πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια και το είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Times». Για να επανέρχεται το γερμανικό περιοδικό, συμπληρώνοντας πως τα σχέδια περιλαμβάνουν μείωση των ομάδων των εθνικών πρωταθλημάτων τα οποία θα διεξάγονται ως επί το πλείστον μεσοβδόμαδα και δημιουργία τεσσάρων ομίλων των οκτώ ομάδων, σημαίνει πως οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί πίσω από τις μεγάλες πόρτες. Ετσι δικαιολογείται άλλωστε και η τρίτη διοργάνωση, το Europa League 2. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα γίνουν πάντως μετά το 2024. Να τονίσω, εδώ, ότι η UEFA διέψευσε το δημοσίευμα, αλλά πίσω από μια διάψευση, συνήθως υπάρχει καπνός που οδηγεί στην πραγματικότητα!

Πού είναι τα νιάτα;

Πρωταθλητισμό στον ποδοσφαιρικό γεροντισμό κάνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Οπως διαβάζω, μελέτη του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ (CIES) αποκάλυψε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας παικτών – 27,62 έτη. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Τουρκία με 29 έτη μ.ό. και ακολουθούν η Κύπρος (28,37) και η Ρωσία (27,96).

Θέλει να «λύσει» τον Μακέντα

Το «ξεκλείδωμα» του Μακέντα, που παρουσίασε πτώση στην απόδοσή του στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς είναι, όπως μου λένε από το Κορωπί, ένα από τα άμεσα στοιχήματα του Δώνη. Να κάνει τον Ιταλό και πάλι σημαντικό. Είναι αλήθεια πως δεν τροφοδοτήθηκε ούτε στο Βικελίδης, ούτε στο Γεντί Κουλέ όσο χρειαζόταν, αλλά δεν είναι ο επιθετικός που περιμένει την μπάλα στην περιοχή. Βγαίνει για να πάρει, να συνεργαστεί, να δημιουργήσει. Και αυτό έλειψε στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια.

Επιχειρηματικό μυαλό

Μετά το τένις, ο Ζεράρ Πικέ είναι έτοιμος να φέρει τα πάνω κάτω και στο ποδόσφαιρο. Μέσω της εταιρείας του Kosmos, o αμυντικός της Μπαρτσελόνα βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του συλλόγου της Ανδόρας που είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της ισπανικής ομοσπονδίας και αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «L’Equipe Magazine», ο Πικέ είχε αποκαλύψει πως επεξεργάζεται ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία μιας νέας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Λος Αντζελες, εμπιστευτικόν!

Για γερή μπάζα πηγαίνουν το καλοκαίρι οι Κλίπερς, με στόχο να μην αφήσουν τους Λέικερς να ξαναγίνουν τα αφεντικά της πόλης και πρωταθλητές του ΝΒΑ…

Η δεύτερη τη τάξει ομάδα του Λος Αντζελες στρέφει την προσοχή της και έχει βάλει στα ραντάρ της τον Καουάι Λέοναρντ και τον Κέβιν Ντουράντ, που μένουν ελεύθεροι από τους Τορόντο Ράπτορς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.  Εκπρόσωποι των Κλίπερς έχουν θεαθεί στα περισσότερα ματς των Ράπτορς και είναι βέβαιο ότι οι Κλίπερς, που ούτως ή άλλως έχουν λεφτά για ξόδεμα στο salary cup, θα κυνηγήσουν το colpo grosso εις διπλούν!

Φιλόμουσοι

Οσοι φίλοι του Παναθηναϊκού βρεθούν στις 21 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο στην επιστροφή του Μάικ Τζέιμς ως αντιπάλου των Πρασίνων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη διεθνούς  φήμης σαξοφωνίστρια Γιαρντέν Κλεϊμάν, την οποία έκλεισαν οι πρωταθλητές για εκείνη τη βραδιά.

Στο μεταξύ, παίκτες των Πρασίνων επισκέφθηκαν το Μητέρα, όπου χάρισαν αυτόγραφα, μπάλες και δώρα στα παιδιά δίνοντάς τους χαρά.

Η χρυσή πεντάδα του αιώνα

Πέντε πρόσωπα που δεν βρίσκονται εν ζωή είχαν την τιμητική τους στις αναφορές κατά τη χθεσινή εκδήλωση στην οποία η Χριστιανική Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) παρουσίασε το εορταστικό πρόγραμμα της επετείου του χρυσού αιώνα του ελληνικού μπάσκετ (1919-2019).

Ποιοι είναι αυτοί; Ο βοηθός του Τζέιμς Νέισμιθ και ιδρυτής του τμήματος φυσικής αγωγής του συλλόγου (1924), Αμερικανός Λιούις Ρις, ο συνεργάτης του και μετέπειτα «Πατριάρχης» του Παναθηναϊκού Απόστολος Νικολαΐδης (ο οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο), ο Συμεών Μαυροσκούφης που το 1932 συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA, ο διαπρεπής προπονητής και παιδαγωγός Μίμης Τσικίνας και ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας Τάκης Ταλιαδώρος.

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα μέσα στο 2019 η ΧΑΝΘ διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου αποτελεί το λίκνο.