Η Ντόρτμουντ έχει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες, ακόμα κι αν δεν σκοράρουν οι Ρόις και Αλκάθερ. Η ομάδα του Λισιέν Φαβρ έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο, καθώς επικράτησε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ της Σάλκε με 2-1. Στο Γκελζενκίρχεν, τα γκολ πέτυχαν οι Ντιλέινι και Σάντσο. Ο 18χρονος μέσος σημείωσε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και έξι ασίστ! Οσο για την Ντόρτμουντ, έφτασε τους 36 βαθμούς στα 14 ματς. Την τελευταία περίοδο που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια (2011-2012) είχε στον ίδιο αριθμό αγώνων δέκα βαθμούς λιγότερους!

Ο Τζάντον Σάντσο είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα για οικογενειακούς λόγους. «Ηταν μία δύσκολη εβδομάδα γι’ αυτόν. Επέστρεψε από το Λονδίνο την παραμονή του αγώνα. Ομως ήθελε να αγωνιστεί» ανέφερε ο Λισιέν Φαβρ.

Δύο παίκτες από τον πάγκο «καθάρισαν» για την Γκλάντμπαχ στο 3-0 επί της Στουτγάρδης. Μάλιστα ο Κρίστιαν Νόιχαους σημείωσε το πρώτο φετινό του γκολ, όμως είναι μαζί με τον Χάλερ της Αϊντραχτ οι πρώτοι πασέρ του πρωταθλήματος (από επτά ασίστ).

Συνέχεια ανάκαμψης από την Μπάγερν, καθώς επικράτησε με 3-0 της Νυρεμβέργης στο Αλιάντς Αρένα, με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ένα του Φρανκ Ριμπερί. «Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε και το μηδέν στην άμυνα και φυσικά το γεγονός ότι η αυτοπεποίθησή μας αυξάνεται ενόψει της συνέχειας» είπε ο Νίκο Κόβατς, ενώ ο Λεβαντόφσκι έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση, παρότι είναι εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στις νίκες. Εχουμε χάσει ήδη αρκετούς βαθμούς και ανεξάρτητα από τον αντίπαλό μας, πρέπει να παίρνουμε τους βαθμούς» είπε ο πολωνός επιθετικός.