Τέσσερις παραστάσεις ακυρώνονται απόψε στο Εθνικό Θέατρο καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου προχωρεί σε στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00 και από τις 20.00 έως τα μεσάνυχτα. Συνέπεια της κινητοποίησης είναι να ακυρωθεί τόσο η πρωινή παράσταση παιδικού θεάτρου, όσο και οι βραδινές «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», μια παράσταση βασισμένη στο θέμα του Λουίτζι Πιραντέλο, στην Κεντρική Σκηνή, «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Τίμων ο Αθηναίος» των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Θέατρο Rex –  Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

«Διεκδικούμε την εφαρμογή της παραγράφου 7 του άρθρου 7 της συλλογικής σύμβασης, το οποίο προβλέπει τη μη μισθολογική παροχή των διατακτικών προς τους εργαζομένους ύψους ενός ευρώ την ημέρα, συνολικά 360 ευρώ ετησίως ανά εργαζόμενο» λέει στο «Νσυν» ο πρόεδρος του ΣΕΕΘ, Μάκης Πετσιέρης, διευκρινίζοντας ότι το ποσό έχει εγκριθεί τόσο στον προϋπολογισμό του Εθνικού Θεάτρου όσο και από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα για το ότι κινητοποιήσεις όπως αυτή επηρεάζουν τον προγραμματισμό των θεατών. «Μπορεί η κινητοποίησή μας να επηρεάζει τις παραστάσεις, όμως δεν εμποδίζουμε την ομαλή λειτουργία δράσεων που είναι επείγουσες, όπως τις πρόβες, την προετοιμασία του «Τίμωνα» που θα μεταφερθεί στη Ρουμανία, ούτε την συμπαραγωγή «Ο Ορφανός Τζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, που θα παρουσιαστεί κανονικά στην Κεντρική Σκηνή» προσθέτει ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΘ Κώστας Κεχαγιόγλου. «Δεν παίρνουμε απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μακάρι να λυθεί το ζήτημα να αναστείλουμε τη στάση».