Η Μισέλ Ομπάμα είναι η Κοκό Σανέλ του 21ου αιώνα. Είναι εκείνη που δημιουργεί το άρωμα της σύγχρονης γυναίκας. Με λέξεις. Οπως η Γκαμπριέλ Σανέλ συνέθεσε το Νο 5 για την καινούργια γυναίκα της εποχής της, αντίστοιχα η Μισέλ Ομπάμα έγραψε ένα βιβλίο για να χωρέσει τις σκέψεις και τις απόψεις της για όσα σήμερα είναι απωθητικά, παρωχημένα, μικρά.

Η Μισέλ Ομπάμα απεχθάνεται την πολιτική, την ιδέα να διαθέσει το μυαλό της σε έναν κόσμο ανθρώπων που λειτουργούν με υπολογισμούς, χρονοδιαγράμματα, στατιστικά νούμερα. Εφτιαξε λοιπόν ένα άλλο σύμπαν στις σελίδες του βιβλίου της για να εμπνεύσει αναγνώστριες που θα τη διαβάσουν και πέρα από τα σύνορα της χώρας της.  Το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα είναι σαν τη συνθετική φόρμουλα των αλδεϋδών που τόλμησε η Σανέλ να χρησιμοποιήσει το 1919 για να γίνει η πρωτοπόρος της μόδας του 20ού αιώνα.

Με χημεία και άρωμα γιασεμιών η Κοκό Σανέλ δημιούργησε το άρωμα της νεωτερικότητας που έως σήμερα θεωρείται η κορυφή στην πυραμίδα του μάρκετινγκ, με πωλήσεις εκατοντάδων κομματιών ανά δευτερόλεπτο σε όλον τον κόσμο. Με λέξεις και πνεύμα «Becomin» της Μισέλ Ομπάμα γίνεται ανάρπαστο. Εντυπωσιακό να πωλούνται εννιά αντίτυπα το δευτερόλεπτο το πρώτο εικοσιτετράωρο της κυκλοφορίας του στην Αμερική.

Οι καιροί αλλάζουν. Ας θεωρήσουμε λοιπόν τη σύγχρονη γυναίκα που διαβάζει το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα απόγονο εκείνης της φλάπερ των 20s που έκοψε τα μαλλιά της κοντά, εμφανίστηκε με παντελόνια, κάπνισε τσιγάρο και χόρεψε ξέφρενο τσάρλεστον φορώντας μία σταγόνα Νο 5 για να υπογράψει το πέρασμά της από τον κόσμο της εξέλιξης. Σήμερα οι γυναίκες φαίνεται ότι περισσότερο από ένα άρωμα νέας θηλυκότητας χρειάζονται την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του λόγου εκείνης η οποία υποδειγματικά διαχειρίζεται τα δικαιώματα του εαυτού της, το συναίσθημά της, την κοινωνική της στάση, την ιστορική της μνήμη. Πιο απλά, χρειάζονται να βρουν τον χώρο τους μέσα στον χρόνο. Και να γίνουν. Οπως γίνεται και εκείνη.