Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων παρέχει στην ΑΕΚ κυρίως τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί. Η Ενωση θα έχει την ευκαιρία να εντοπίσει τα προβλήματα που την έχουν φέρει σε τόσο μεγάλη απόσταση από την κορυφή και να κάνει ένα restart με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εκεί όπου οι Κιτρινόμαυροι θα επισκεφθούν το Αγρίνιο για να αντιμετωπίσουν τον πάντα επικίνδυνο Παναιτωλικό.

Ωστόσο, στην ΑΕΚ προσφέρεται σε αυτό το διάστημα της διακοπής και η δυνατότητα να γεμίσει το ρόστερ της με επιπλέον λύσεις. Με παίκτες που για διαφορετικούς λόγους έμειναν εκτός της αγωνιστικής εξίσωσης το τελευταίο διάστημα, με τις απουσίες τους, όπως φάνηκε, να κοστίζουν.

Πρώτος σε αυτή τη λίστα των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου είναι αναμφίβολα ο Χρήστος Αλμπάνης.

Εκτός δράσης

Ο έλληνας εξτρέμ έμεινε εκτός δράσης για περισσότερους από δύο μήνες λόγω της θλάσης που υπέστη τον Αύγουστο. Εδώ και αρκετό διάστημα ωστόσο ο 25χρονος άσος έχει μπει σε φουλ πρόγραμμα, δείχνοντας να έχει αφήσει οριστικά πίσω το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Αλμπάνης αναμένεται να ανεβάσει στροφές. Να δουλέψει τόσο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης όσο και απόκτησης χημείας με τους συμπαίκτες του. Ετσι ώστε να ενταχθεί για τα καλά στο σταθερό rotation του Μαρίνου Ουζουνίδη και να προσφέρει ταχύτητα στα άκρα της ΑΕΚ. Που η αλήθεια είναι πως έχουν παρουσιάσει ζητήματα, με τον έλληνα τεχνικό να αναζητά τους τρόπους που θα κάνουν την ομάδα του πιο αποδοτική.

Πέραν του Αλμπάνη, όμως, υπάρχουν και άλλοι τρεις Κιτρινόμαυροι που σε αυτές τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το ματς με τον Παναιτωλικό θα ωφεληθούν. Ο Γιάννης Γιαννιώτας θα εκμεταλλευτεί το… ρεπό του Σαββατοκύριακου, ώστε να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά και να καλύψει το χαμένο έδαφος, μιας και μέχρι στιγμής δείχνει να υπολείπεται των υπολοίπων. Ενώ ως… ευκαιρία βλέπουν τη διακοπή του πρωταθλήματος και οι Μάριος Οικονόμου, Βίκτωρ Κλωναρίδης. Αμφότεροι προπονούνται προς το παρόν ατομικά αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών, όμως την επόμενη εβδομάδα θα ανεβάσουν στροφές. Στην ΑΕΚ υπάρχει η αισιοδοξία πως τουλάχιστον ο Κλωναρίδης θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι του Αγρινίου.