Πολλά από τα μεταγραφικά σενάρια που εμφανίζονται για τον Παναθηναϊκό προέρχονται από την «πιάτσα» ατζέντηδων. Εκείνη που το καλοκαίρι είχε… εξαφανιστεί. Αλλαξαν οι καιροί. Αρκετοί παίκτες δίσταζαν το καλοκαίρι όταν άκουγαν για Παναθηναϊκό, αφού φοβόντουσαν και την οικονομική αστάθεια και δεν ήξεραν τι αγωνιστική εικόνα θα παρουσιάσει η ομάδα. Τώρα τα πράγματα, όπως μου λένε,  είναι διαφορετικά. Και κάποιοι χτυπούν από μόνοι τους την πόρτα στους ανθρώπους του Τριφυλλιού.

Το παλικάρι του Αγγελου

Ποιον είχε δίπλα του ο Αγγελος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου; Τον Βασίλη Τοροσίδη. Μάλιστα ο κόουτς έδειξε πως δεν ξέχασε τις ωραίες ατάκες, αυτές που «γράφουν» και μένουν στη μνήμη. Οπως μου μετέφερε άνθρωπός μου που βρέθηκε στην αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε «να μιλήσει πρώτα το παλικάρι ώστε να πάει να ετοιμαστεί». Παλικάρι, φυσικά, ο Τοροσίδης!

Αγγελος Νο 2

Τον Αναστασιάδη ουδέποτε τον απασχόλησε αν θα τσαλακώσει το προφίλ του, ούτε φρόντιζε να είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του. Το είδα και χθες όταν μίλησε για θεϊκή δύναμη, ευχόμενος όπως είπε να φωτίσει γρήγορα τα παιδιά του για να καταλάβουν γρήγορα τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο πως θα μας απασχολεί ο προπονητής πολλές φορές και για πολλά.

Ντούσκο

Οσοι γνωρίζουν, τον εκτιμούν. Τον παραδέχονται. Οπως ο Ογκνιεν Βράνιες, συμπατριώτης άλλωστε του Μπάγεβιτς. Ανέβασε μια ασπρόμαυρη selfie μαζί με το άλλοτε στέλεχος (και όχι μόνο!) της ΑΕΚ και τον αποθέωσε με ένα κλασικό σύνθημα για την ιστορία του στην ομάδα.

«Ντούσαν ψυχάρα, για πάντα ΑΕΚάρα», έγραψε (με greeklish) ο βόσνιος αμυντικός στη λεζάντα της φωτογραφίας. Φυσικά, ακολούθησαν σχόλια για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει εκεί όπου έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο χορτάρι. Γιατί τέτοιον μπακ η σημερινή ΑΕΚ δεν έχει. Τόσο απλά.

Τώρα τα γυρίζει

Τα αλλάζει τώρα ο Πολ Πογκμπά. Το καλοκαίρι ήθελε να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ λόγω της άσχημης σχέσης του με τον Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά τώρα μέσω του επίσημου περιοδικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλώνει… πίστη στην ομάδα, θεωρεί την πόλη σπίτι του και το Τορίνο, στο οποίο έμεινε τέσσερα χρόνια (στη Γιουβέντους), τουριστικό θέρετρο! «Νιώθω σαν να είμαι πίσω στο σπίτι, αλλά ουσιαστικά αισθάνομαι σαν να μην έφυγα ποτέ. Ημουν μόνο για διακοπές για τέσσερα χρόνια». Αυτό θα πει… σταθερές απόψεις!

Αγώνες για όλους

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Κάπως έτσι περιμένουν στον Πειραιά το μεγάλο ετήσιο ραντεβού Βίκος Street Relays που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, προσελκύοντας δρομείς όλων των ηλικιών και μάλιστα με έντονο κοινωνικό μήνυμα.

«Κάθε αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στον Δήμο Πειραιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε αποφασίσει ως δημοτική Αρχή να έχει ένα κοινωνικό μήνυμα και έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο να ενισχύσει τα σχολεία του Πειραιά με αθλητικό υλικό» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου. Τα Βίκος Street Relays διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας Πειραιά, σε συνεργασία με τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2.500 μ., 2×5.000 μ., τον ατομικό αγώνα 10.000 μ. Veronis Cup, καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50 μ. και 4×100 μ.

Καλό βόλι, Θανάση!

Ετοιμος για το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την προσδοκία ότι θα αποβεί επωφελές και κυρίως θα γεφυρώσει το υφιστάμενο χάσμα ανάμεσα στην ΕΟΚ και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο προπονητής της Εθνικής θα ταξιδέψει στο Μιλγουόκι μετά τον αγώνα με τη Σερβία (3 Δεκεμβρίου) για να συναντήσει τον φόργουορντ των Μπακς και να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και σε μια τάξη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ελπίζω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και ο Γιάννης θα είναι μαζί μας το καλοκαίρι στην Κίνα» είπε προχθές ο ομοσπονδιακός προπονητής. Ο Σκουρτόπουλος σχεδιάζει επίσης να συναντήσει και τους υπόλοιπους εν δυνάμει διεθνείς που αγωνίζονται στις ΗΠΑ: τον Κώστα Κουφό, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του Καναδά.