Την ώρα που η Εθνική Ελλάδας κυνηγάει ένα μικρό θαύμα για να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλό της του Nations League, o νέος τεχνικός της Αγγελος Αναστασιάδης δεν χαμπαριάζει τίποτε.

«Αν φοβόμουν, δεν θα ήμουν εδώ και σας λέω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς» ήταν η πρώτη ατάκα του ενόψει του αποψινού (21.45 – Cosmote Sport 1) αγώνα με τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ, όπου οι διεθνείς μας θέλουν νίκη τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά και μετά να περιμένουν ήττα των Φινλανδών και στην Ουγγαρία με παράλληλη νίκη δική μας επί της Εσθονίας!

«Γιατί να υπάρχει πίεση στην ομάδα; Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει πίεση με οποιονδήποτε αντίπαλο. Πιστεύω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη και δεδομένη. Εχουμε και έναν άλλον λόγο να το κάνουμε αυτό. Ο λόγος είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά έχουν τη διάθεση, έχουν θέληση και πιστεύω ότι θα είναι μια καλή αρχή. Εύχομαι την κρύα νύχτα να την κάνουμε ζεστή» είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας τεχνικός που το μεγαλύτερο πρόβλημά του δεν είναι αγωνιστικό, αλλά:

«Το ότι πρέπει να δώσω τόσο νωρίς την ενδεκάδα! Στο πρωτάθλημα ως προπονητής των ομάδων έδινα την ενδεκάδα αργά, διότι τελευταία στιγμή μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Εδώ εγώ δεν ξέρω τώρα ποιοι θα παίξουν καλά καλά» είπε ο τεχνικός της Εθνικής, που παραδέχτηκε ότι μέσα σε 48 ώρες που είναι με τους παίκτες του «δεν έχω καταφέρει να δώσω στα παιδιά όλα όσα θέλω. Το παιχνίδι στη Φινλανδία είναι παρελθόν και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι έγινε χθες. Εγώ σκέφτομαι τι θα γίνει έπειτα από ένα λεπτό, όχι πριν από ένα λεπτό. Το λαμβάνω υπόψη μου βέβαια το παρελθόν για να μπορέσω το επόμενο λεπτό να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν έχει σημασία αν παίξεις ένα παιχνίδι το μεσημέρι και σε χειροκροτάει όλος ο κόσμος, και το βράδυ παίζεις ένα παιχνίδι και είσαι μέτριος. Ο κόσμος θα σε κρίνει με βάση το τελευταίο παιχνίδι» κατέληξε ο κόουτς.

Ως παλαιότερος ο Βασίλης Τοροσίδης δεν ξέχασε κάποια βασικά συστατικά που καθιέρωσαν την εθνική ομάδα ως μία από τις κορυφαίες στον κόσμο για κάποιο διάστημα.

«Το γεγονός ότι δεν φοβόμασταν ποτέ κανέναν και μπαίναμε μέσα να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αυτό ήταν το μυστικό και έφερνε και τα αποτελέσματα. Τώρα το κάναμε λίγο στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου κοντράραμε πολύ το Βέλγιο. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας διάθεση και να βγάλουμε και πάλι την ελληνική ψυχή μας αλλά και τον εγωισμό μας στο γήπεδο» είπε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας που ψάχνει ένα μικρό θαύμα για να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της.

«Οσο υπάρχουν ελπίδες εγώ θέλω να τις εξαντλούμε και θα πάμε για τη νίκη με σκορ, και μετά θα περιμένουμε ήττα της Φινλανδίας από την Ουγγαρία και νίκη δική μας επί της Εσθονίας».

n Με δύο γκολ του Εμμανουηλίδη κι από ένα των Τζήμα και Βοϊλή, η Εθνική Νέων συνέτριψε με 4-0 το Γιβραλτάρ στο πρώτο της ματς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19.