Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την Κάρτα Υγείας, με την αγόρευση του εισαγγελέα έδρας Χαράλαμπου Τζώνη. Αξίζει όμως εδώ να σημειώσουμε και κάποια θέματα που σχετίζονται δίχως άλλο με την υπόθεση: δύο ημέρες πριν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσαν ότι θα φροντίσουν να αξιοποιήσουν τα μηχανήματα που είχε αγοράσει η ΕΠΟ την περίοδο 2006-07 . Αυτό όμως γίνεται δίχως να έχει υπάρξει κάποια έρευνα. Ούτε προηγήθηκε το παραμικρό που να βεβαιώνει ότι είναι εφικτό να λειτουργήσουν με αξιοπιστία. Και υποστηρίζεται αυτό, καθόσον τα μηχανήματα αυτά βγάζουν αράχνες μέσα σε αποθήκες από το 2006.

Αν τα μηχανήματα χρησιμοποιηθούν, πολύ απλά και με απλά νομικά, συνεπάγεται ότι η κατηγορία της απιστίας που βαρύνει τους κατηγορουμένους μειώνεται κατά πολύ (ή και σβήνεται), καθώς ο φορέας (ΕΠΟ) ναι μεν υπέστη ζημία, αλλά όχι ζημία μεγάλου μεγέθους. Κι αυτό γιατί το ελληνικό Δημόσιο θα ωφεληθεί με τη χρήση των μηχανημάτων αυτών. Ξαναλέμε, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη.

Δεν αποκλείεται, επειδή η νομική ενώνει τους Γιώργο Βασιλειάδη και Βασίλη Γκαγκάτση (κατηγορούμενος στην υπόθεση), σε κάποια από τις δεκάδες συναντήσεις τους να πείστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι τα χρήματα φαγώθηκαν προς όφελος των ελλήνων πολιτών.

Αν τώρα η ΕΠΟ ως νομικό πρόσωπο υπέστη ζημία, προφανώς είναι ένα άλλο θέμα για ορισμένους…