Η ΑΕΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής σε μια περίοδο βαθιάς αγωνιστικής κρίσης, που όμοιά της είχε να αντιμετωπίσει έναν και πλέον χρόνο πίσω. Η τελευταία περίοδος που η Ενωση είχε βρεθεί με τόσα σύννεφα μαζεμένα πάνω από τα Σπάτα χρονολογείται στο διάστημα που προπονητής της ήταν ο Ζοσέ Μοράις.

Ναι, τέτοιο είναι το μέγεθος του προβληματισμού που επικρατεί στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων μετά και την ήττα από τον Ατρόμητο και πλέον εγείρονται ερωτηματικά για το ποια θα είναι η αντίδραση των πρωταθλητών. Η μάχη του τίτλου δείχνει να χάνεται πολύ νωρίς για την ΑΕΚ, που έχει ήδη μείνει εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Οι χαμένοι βαθμοί του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα είναι πλέον πολλοί, με την Ενωση να έχει ολοκληρώσει χωρίς νίκη τα τρία πρώτα ντέρμπι τής σεζόν και η εικόνα της να μη θυμίζει σε τίποτα την περσινή της. Η ΑΕΚ έχει χάσει το μέταλλο που τη χαρακτήριζε ως σύνολο, στα αποδυτήριά της κυριαρχεί εκνευρισμός, ενώ ήδη άνοιξε κουβέντα για τον προπονητή.

Ρεπορταζιακά, πάντως, θέμα Ουζουνίδη δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή για την Ενωση. Δεδομένα υπάρχουν απογοήτευση και προβληματισμός, αναζητούνται λύσεις από όλους, όμως προς το παρόν η κατάσταση θα επιχειρηθεί να διορθωθεί με τα υπάρχοντα στελέχη.

Η διοίκηση της ΑΕΚ εμπιστεύεται τον προπονητή και έχει αποφασίσει να τον στηρίξει. Αυτονόητο είναι πως εφόσον τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχιστούν, αυτή η συνθήκη μπορεί να αλλάξει, όμως τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα είναι τα παραπάνω.

Ο Ουζουνίδης έχει αρχίσει και αισθάνεται πίεση. Γνωρίζει πως υπάρχει μουρμούρα, όχι τόσο για την εικόνα της ομάδας, όσο για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ομως δεν είναι αποφασισμένος να πετάξει λευκή πετσέτα.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου βρισκόταν σε μια κατάσταση έντονης φόρτισης μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ενώ αντίστοιχο ήταν και το κλίμα στις τάξεις των παικτών. Κάτι που αποτυπώθηκε και από το group therapy που πραγματοποιήθηκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ουζουνίδης καθυστέρησε να παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο για περίπου μισή ώρα.

Ο προπονητής συζήτησε με τους παίκτες του για όλα. Αυτό που προκύπτει από την εσωτερική συζήτηση στις τάξεις της ΑΕΚ είναι πως θα πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση. Θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν πιο σκληρά, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν και την γκίνια. Που ξεκάθαρα κυνηγά την ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του αναγνώρισαν πως έχουν γίνει λάθη από όλους και πως θα πρέπει άπαντες να προσπαθήσουν ακόμα πιο σκληρά. Προκειμένου να βγάλουν μαζί την ΑΕΚ από την κατάσταση που έχει περιέλθει. Μια κατάσταση που άπαντες συμφώνησαν πως είναι αναστρέψιμη. Αρκεί όλοι να πεισμώσουν και να προσπαθήσουν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Παράπονα για Διαμαντόπουλο

Το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να ψάξει δικαιολογίες για τα αίτια της ήττας, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στην Ενωση είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Παράπονα που εκφράστηκαν και σε επίσημο επίπεδο από τους Κιτρινόμαυρους και μετά τη λήξη του αγώνα, με τους ανθρώπους της ομάδας να τα μεταφέρουν στον έλληνα ρέφερι.

Στην ΑΕΚ στάθηκαν στις αποφάσεις του Διαμαντόπουλου για κάποια φάουλ που δεν καταλογίστηκαν υπέρ της Ενωσης, καθώς και στον πειθαρχικό έλεγχο. Εκεί όπου εκτιμούν πως ο ρέφερι έκανε αρκετά λάθη. Γι’ αυτό και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω των όσων μετέφερε στον διαιτητή ο Βασίλης Δημητριάδης.