Η έκθεση Αυτοκίνηση 2018, που ανοίγει τις πύλες της το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται να προσελκύσει το πιστό κοινό της τόσο με τις πρεμιέρες νέων μοντέλων όσο και με την πληθώρα καινοτόμων συστημάτων που διαθέτουν οι σύγχρονες τετράτροχες προτάσεις. Πάντως, τα βλέμματα θα κλέψει το μονοθέσιο F1 της γαλλικής ομάδας RS 18 που θα κοσμεί το περίπτερο της Renault. Κάτι που έγινε εφικτό χάρη στις προσπάθειες της Teoren Motors AE, αποκλειστικού εισαγωγέα της Renault και Dacia στην Ελλάδα.

Τα 10 μοντέλα που διεκδικούν τον τίτλο «Αυτοκίνητο της χρονιάς»

H τελική δεκάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της χρονιάς» για την Ελλάδα ψηφίστηκε από τον ομώνυμο θεσμό, όπου 26 δημοσιογράφοι θα επιλέξουν στις 12 Δεκεμβρίου και τον τελικό νικητή. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα που διεκδικούν το τίτλο είναι το Citroen C3 Aircross, το Dacia Duster, το Ford Focus, το Hyundai Kona, το Kia Ceed, η Mercedes A-Class, το SEAT Arona, το Skoda Karoq, το Volvo XC40 και το VW T-Roc.

 

Νέα έκδοση για τη Mercedes-Benz X-Class

Mια νέα έκδοση προσφέρεται και στην ελληνική αγορά για τη Mercedes-Benz X-Class. Η X-Class TheRock edition προσφέρεται σε δύο χρωματικές επιλογές, λευκό ή μαύρο μεταλλικό, και είναι βασισμένη στην πλούσια γκάμα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας της έκδοσης Progressive. Το συνολικό όφελος από την απόκτηση των στοιχείων εξοπλισμού που προσφέρονται με τη TheRock edition επιπλέον της έκδοσης Progressive ξεκινά από €6.940 για τη Χ250 d 4MATIC TheRock και από €7.830 για την X350 d 4MATIC-V6 TheRock στη συνολική αξία του οχήματος.

 

Το σχήμα του γερακιού από 180 Nissan

Το Nissan Patrol κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο συγχρονισμένο «χορό» αυτοκινήτων. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στον τετράτροχο «χορό» συμμετείχαν 180 Nissan Patrol τα οποία σε σχήμα γερακιού κατάφεραν να επιτύχουν αυτό το πρωτότυπο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί τους έπρεπε να κινούν σε συγχρονισμένο μοτίβο και να έχουν πάντα το σχήμα ενός γιγαντιαίου γερακιού στην έρημο του Ντουμπάι. Και όπως φαίνεται, τα κατάφεραν!