Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από τα Κανάρια. Εκεί όπου ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μπελάδες μετά την 3-0 ήττα της Λας Πάλμας από την Αλκοκόρν. Νιώθει ήδη μεγάλη πίεση για τη θέση του ο ισπανός τεχνικός. Σε εννέα αγωνιστικές είναι ήδη πέντε βαθμούς μακριά από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις της ανόδου. Και η Λας Πάλμας έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Ξεκίνησε ως φαβορί. Αν αύριο δεν επικρατήσει της Νουμάνθια, μην αποκλείετε καθόλου να ακούσετε… νέα για τον περσινό πρωταθλητή. Τα ξέρει όλα αυτά ο Χιμένεθ από πρώτο χέρι. Τα είπε σε έναν καλό του φίλο που του τηλεφώνησε προ ημερών για να τον ρωτήσει κατά πόσο θα μπορούσε να «βοηθήσει» ώστε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ματέο Γκαρσία του Αρη να αποκτήσει… περιεχόμενο. Ο Γκαρσία ανήκει στη Λας Πάλμας, αλλά δεν υπολογίζεται. Προς πώληση είναι ο 22χρονος Αργεντινός, και μάλιστα όχι σε χρήματα που παραπέμπουν στη ρήτρα που υπάρχει στη συμφωνία «δανεισμού» με τον Αρη. Η ΑΕΚ λοιπόν φαίνεται να τον έχει ξεχωρίσει και μιας και οι σχέσεις με τον Χιμένεθ είναι καλές, προφανώς προχώρησε τη σκέψη της λιγάκι παραπάνω. Πού να ήξερε το «δράμα» του Μανόλο και την πίεση την οποία νιώθει πλέον στη νέα του αποστολή στους πάγκους! Συμβαίνουν καμιά φορά και τέτοιες καραμπόλες στο ποδόσφαιρο. Το θεματάκι ΑΕΚ – Γκαρσία όμως κρατήστε το. Γιατί προφανώς θα έχει και άλλα επεισόδια. Αν και ενδιαφέρονται ήδη και… άλλοι!

Χωρίς ταβάνι

Νέα συμβόλαια θα υπογράψουν ώς το τέλος του 2018 με τον Παναθηναϊκό οι Χατζηγιοβάννης (φωτογραφία), Μπουζούκης και Εμμανουηλίδης. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση της διοίκησης των Πρασίνων. Να επιβραβεύσουν τους νεαρούς αλλά και να τους «δέσουν» καλύτερα, μιας και πρόκειται για μεγάλα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Ποιο είναι το κλειδί της συμφωνίας; Να υπογράψουν οι τρεις ποδοσφαιριστές δίχως ρήτρες στα συμβόλαιά τους, ώστε να μην υπάρχει ταβάνι σε ενδεχόμενες μελλοντικές συζητήσεις για την πώλησή τους. Αυτό θέλει ο ΠΑΟ. Το θέμα βεβαίως είναι να θέλουν και οι ίδιοι…

Ο μύθος

Ο Τιερί Ανρί στη Μονακό. Ο Στίβεν Τζέραρντ στους Ρέιντζερς. Ο Φράνκι Λάμπαρντ στο τιμόνι της Ντέρμπι. Ο Πατρίκ Βιεϊρά στη Νιμ. Ο Ράιαν Γκιγκς στην εθνική ομάδα της Ουαλίας. Ολοι στον δρόμο που χάραξε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Για να καταρρεύσει ο μύθος ότι οι πραγματικά μεγάλοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να γίνουν και μεγάλοι προπονητές. Πολύ μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου για να μείνουν μακριά από το ποδόσφαιρο!

Δεν περνάει καλά

Δεν είναι και τόσο… αθώος ο social διάλογος του Γιώργου Σαββίδη με τον Ογκνιεν Βράνιες. Τουλάχιστον από πλευράς του βόσνιου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος δεν περνά καθόλου καλά στις Βρυξέλλες. Ούτε εντός της Αντερλεχτ, ούτε… έξω από το γήπεδο. Και ο ΠΑΟΚ είναι αποδεδειγμένα μια ομάδα που θα μπορούσε να τον καλύψει οικονομικά. Ο,τι δεν έκανε δηλαδή η ΑΕΚ, η οποία επί της ουσίας από αυτή τη «λεπτομέρεια» αποφάσισε να πάει και ένα βήμα παρακάτω. Στην πώλησή του το περασμένο καλοκαίρι.

Η ρήτρα

Στην ΑΕΚ εννοείται πως η παρακολούθηση αυτού του φλερτ ανάμεσα σε Βράνιες (φωτογραφία) και ΠΑΟΚ, έχει φέρει και μια σειρά από ανεπίσημες αντιδράσεις. Μια διαρροή για παράδειγμα, πως αν ο Βόσνιος επιστρέψει για άλλη ομάδα στην Ελλάδα θα πρέπει στο ταμείο της πρωταθλήτριας να εισρεύσουν 5 εκατ. ευρώ. Φυσικά όμως και εκείνοι ξέρουν καλά την πραγματικότητα. Πως τέτοια προβλήματα λύνονται και μάλιστα εύκολα αν υπάρχει καλή διάθεση. Υπάρχει όμως;

Ο Πασαλίδης

Για την ιστορία πάντως, και μιας και ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να πάρει κεντρικό αμυντικό τον Ιανουάριο, σημειώστε πως ατζέντηδες υποστηρίζουν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ήδη έκανε αλλού μια πρώτη κρούση. Στην Τρίπολη, για τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη (φωτογραφία). Συμπτωματικά, για τον πρώτο που σκέφτηκε και η ΑΕΚ το καλοκαίρι, όταν αποφάσισε την πώληση του Βράνιες. Οταν όμως η Ενωση άκουσε τις απαιτήσεις των Αρκάδων για τον 22χρονο, άλλαξε πορεία. Κατέληξε στον «δανεισμό» του Οικονόμου από την Ιταλία.