Ο Λιονέλ Μέσι, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δεκάδες εταιρείες και ιδιώτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Ο διάσημος αργεντινός τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στο νέο παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο του νοσοκομείου Sant Joan de Deu στη Βαρκελώνη, το οποίο θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. ευρώ και θα ανοίξει τις πύλες του το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ο Μέσι έσπευσε στο χώρο που θα γίνει η προέκταση του Sant Joan de Deu αμέσως μετά την προπόνηση με την Μπαρτσελόνα και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους παρευρισκομένους παρά την καθυστερημένη άφιξή του.

Το ίδρυμα του Λιονέλ Μέσι είναι ένα από τα δέκα που θα υποστηρίξουν οικονομικά την κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου SJD, μεταξύ των οποίων είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ιδρυμα της Μπάρτσα και της La Caixa. Οικονομική συμβολή θα έχουν επίσης 150 εταιρείες και πάνω από 100.000 ιδιώτες.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είχαν συγκεντρωθεί 27 εκατ. ευρώ, αλλά κατά τη διάρκειά της ο πρώτος αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα και του Fundacio Barca, Ζόρντι Καρντονέρ, ανακοίνωσε πως το ποσό από τις δωρεές έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ.

Ο Μέσι δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτήν την εξαιρετική στιγμή και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που συνεργάστηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

«Ελπίζω πως με αυτό τα παιδιά θα μπορούν να παλέψουν τη σκληρή αρρώστια του καρκίνου», τόνισε.

Το νέο νοσοκομείο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά ογκολογικά κέντρα στην Ευρώπη. Θα καταλαμβάνει έκταση 13.196 τετραγωνικών μέτρων σε ένα τετραώροφο κτίριο που θα συνορεύει με το Sant Joan de Deu και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 400 ασθενείς τον χρόνο, 30% περισσότερους απ’ όσους εξυπηρετεί σήμερα το νοσοκομείο.