Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης βρίσκεται ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα Αρντά Τουράν για πιθανή σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την πιθανή σύνδεση του Τουράν με την αδελφότητα του Γκιουλέν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Εκτός του Τουράν, ύποπτοι θεωρούνται επίσης ο ποδοσφαιριστής της Μπασακσεχίρ Εμρέ Μπελόζογλου, ο πρώην άσος Οκάν Μπορούκ και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Μπούρσασπορ Μπουλέντ Κορκμάζ.

Επίσης άλλοι έξι παίκτες του τουρκικού πρωταθλήματος, οι Μπεκίρ, Ουγκούρ Μποράλ, Ζαφέρ Μπιργιόλ, Ερσιν Γκιουρελέρ, Ισμαήλ Σενγκούλ και ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Τουρκίας Ομέρ Τσατκίτς, κατηγορούνται για σχέσεις που μπορεί να έχουν με τρομοκρατικές οργανώσεις.  Ο Τουράν που φέτος αγωνίζεται στην Μπασακσεχίρ κινδυνεύει επίσης με φυλάκιση από τρία έως δώδεκα έτη και έξι μήνες αν κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της πρόκλησης τραυματισμού από πρόθεση, απειλής και παράνομης οπλοκατοχής στον καβγά του με τον τραγουδιστή Μπερκάι Σαχίν.

Η σπίθα για τη σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα σεξιστικό σχόλιο του ποδοσφαιριστή για τη σύζυγο του καλλιτέχνη.

Η Μπασακσεχίρ τού επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 370.000 ευρώ – το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ στο τουρκικό ποδόσφαιρο – για την απρεπή συμπεριφορά του.

Τον ποδοσφαιριστή είχε αποκτήσει η Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο το 2015 έναντι 40 εκατ. ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών.