Ο γέγονε γέγονε στο Μόναχο, τώρα ο Παναθηναϊκός οφείλει να βάλει σουσάμι στα φρέσκα κουλούρια χωρίς να μασάει τα παλιά, που μπορεί κιόλας να του χαλάσουν τα δόντια!

Αυτό υπονοούσε ο Στεφάν Λάσμε εν όψει της επιστροφής στο ΟΑΚΑ για τον αποψινό (21.00) αγώνα με την Γκραν Κανάρια, που είναι κιόλας η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης και προφανώς οι Πράσινοι θέλουν να της πάρουν το γοβάκι!

«Πήραμε ένα καλό μάθημα, ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη και να μείνουμε στο τι συνέβη με την Μπάγερν, αλλά να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με τους Ισπανούς» τόνισε ο γκαμπονέζος φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν εφείσθη επαίνων και κολακευτικών σχολίων για τη νεαρά ενζενί από τα Κανάρια Νησιά. «Είναι μια σκληρή και αθλητική ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο» τόνισε ο Λάσμε, έχοντας κιόλας υπόψη του την προχθεσινή νίκη της επί της μπαρουτοκαπνισμένης Μπαρτσελόνα.

«Δεν επιτρέπεται να τρώμε ογδόντα πόντους, διότι έχουμε τα προσόντα ώστε να παίζουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, εντός και εκτός έδρας» σχολίασε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, νιώθοντας κιόλας τύψεις επί προσωπικού για τη φάση στην οποία ξέφυγε από τα ραντάρ του ο Βλαντίμιρ Λούτσιτς και πέτυχε ένα καλάθι που απέβη σημαντικότατο στην οικονομία του αγώνα.

Για τον Τσάβι Πασκουάλ, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι (θλάση στην αριστερή γάμπα), τα πράγματα είναι απλά: «Καλώς ορίσατε στην Ευρωλίγκα: δεν παίζεις καλά, δεν νικάς!».

Ο καταλανός προπονητής δεν μπορεί να χωνέψει κάμποσα γεγονότα που απέβησαν μοιραία στον αγώνα με τους Βαυαρούς και ασφαλώς δεν έχει καμιά όρεξη να τα δει να επαναλαμβάνονται απόψε: «Κάναμε 17 λάθη, φάγαμε 16 πόντους στον αιφνιδιασμό και σουτάραμε 4/20 τρίποντα, πώς να νικήσουμε; Κόντρα στη Γκραν Κανάρια οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να κάνουμε πολύ καλύτερα όλα τα βασικά πράγματα».

«Δύσκολο γήπεδο το ΟΑΚΑ»

Στον αντίποδα ο 59χρονος Σάλβα Μαλδονάδο, ο οποίος έχει υπερβεί τα 600 ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν τρέφει αυταπάτες, αλλά δεν έρχεται κιόλας μόνο και μόνο για τη… χαιρετούρα με τον Πασκουάλ. «Δεν έχουμε εμπειρίες και το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, ειδικά για εμάς τους πρωτάρηδες στην Ευρωλίγκα. Θα καταθέσουμε ενέργεια και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις του αγώνα».