Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστεί κάποιος – σε αυτή την περίπτωση ο ομοσπονδιακός προπονητής. Η Εθνική Γερμανίας είναι σε κρίση, η θέση του Γιόαχιμ Λεβ στον πάγκο είναι υπό αμφισβήτηση – δεν είναι και λίγο για μια ομάδα που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014 να αγνοεί τη νίκη σε μια διοργάνωση όπως το Nations League, ενώ έχει προηγηθεί και η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εδω βέβαια η διαχείριση δεν αφορά μόνο τον Λεβ, αλλά και τη γερμανική ομοσπονδία.

Ενδιαφέρον όμως έχει και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το 3-από την Αγγλία στα πρώτα σαράντα λεπτά του αγώνα στη Σεβίλλη ο Λουίς Ενρίκε. Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας συγκράτησε τα νεύρα του, καθώς έβλεπε το ένα λάθος μετά το άλλο από τους παίκτες του, και αποφάσισε να μη βάλει τις φωνές στα αποδυτήρια.

Ο ίδιος αποθέωσε τον εαυτό του για τη στάση που κράτησε: «Αυτό που θα πω είναι άσχημο, αλλά ήμουν φανταστικός με τους παίκτες μου στο ημίχρονο. Το φυσιολογικό θα ήταν να τους… σκοτώσω, όμως προσπάθησα να τους ενθαρρύνω. Δεν έκανα κάποια αλλαγή, τους είπα ότι και οι μεγάλες ομάδες υποφέρουν κάποιες φορές» είπε μετά το τέλος του αγώνα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαχείρισης.

Γενικά, είναι μια δύσκολη περίοδος για προπονητές, και αυτό φαίνεται και στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να δείξουν στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων πως το διάστημα της διακοπής βοήθησε να επανέλθει η ηρεμία και παράλληλα να βελτιωθούν κάποια πράγματα, όσο αυτό είναι δυνατό, λόγω και της απουσίας των διεθνών.

Οι δύο ήττες της Γερμανίας στο Nations League δεν αποκλείεται να έχουν επηρεάσει και τους παίκτες της Μπάγερν που βίωσαν τα παιχνίδια με Ολλανδία και Γαλλία. Ο Νίκο Κόβατς καλείται να το διαχειριστεί.