Ο παραγκωνισμός των συνταξιούχων

Κύριε διευθυντά,

Είναι διάχυτη η γνώμη και καλλιεργείται συνέχεια η αντίληψη ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότερο βάρος και ζημιά της κοινωνίας παρά την ωφελούν. Μάλιστα, με την ηθική και οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία, αυξήθηκε πολύ αυτή η αντίληψη, ότι δήθεν εμείς οι συνταξιούχοι αδειάζουμε τα ασφαλιστικά ταμεία – τα οποία βέβαια εμείς τα γεμίζαμε – και επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό.

Εξάλλου το υπονόησε και ο κ. Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με το να πει ότι οι πάνω από 70 ετών σε λίγα χρόνια θα ελαφρύνουν τα Ταμεία και θα απαλλάξουν τον προϋπολογισμό. Οποία ασέβεια και οποίος αμοραλισμός απέναντι στη σεβάσμια ηλικία της κοινωνίας!!! Λες και ότι αυτοί δεν θα γεράσουν!!!

Εμείς οι συνταξιούχοι πρέπει να αισθανόμαστε παράπονο και αγανάκτηση για τον παραγκωνισμό μας και για την απαξίωση που μας δείχνει η Πολιτεία των νεότερων πολιτικών που ξεσπούν επάνω μας.

Τώρα, έφεραν το καινούργιο, να περνάμε από εξετάσεις οδήγησης οι πάνω από 74 ετών ηλικιωμένοι. Σε ποια στοιχεία στηρίχθηκαν οι φαεινοί εγκέφαλοι για να προτείνουν τέτοια μέτρα;

Ποιοι είναι αυτοί που στις εθνικές οδούς κάνουν τα τρελά ζιγκ-ζαγκ με υπερβολική ταχύτητα και σε πυκνή κυκλοφορία; Ποιοι οδηγοί οδηγούν με το τσιγάρο στα δύο δάχτυλα και με τα άλλα τρία στο τιμόνι και με το αριστερό χέρι το κινητό στ’ αφτί; Γιατί το point-system δεν τηρείται, όπου καταγράφονται όλη η διαγωγή και η ικανότητα του κάθε οδηγού;

Προ καιρού στην Αμερική έγινε ένα drive-test στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες: α) έως 35 ετών, β) έως 65 ετών και γ) άνω των 65 ετών. Το test ήταν διαδρομή με στροφές, πινακίδες και εμπόδια. Αποδείχθηκε δε ότι την καλύτερη συμπεριφορά την έδειξε η τρίτη κατηγορία, των ηλικιωμένων, γιατί έχουν απαλλαγεί από τον νεανικό παρορμητισμό και έχουν σύνεση και φρονιμάδα, χωρίς να αγνοώ βέβαια τις εξαιρέσεις.

Στην Ελλάδα το 2017 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία 730 άνθρωποι και 705 τραυματίστηκαν σοβαρά, το δε 2016 έχασαν τη ζωή τους 805 άνθρωποι και 855 τραυματίστηκαν σοβαρά. Στα ανωτέρω δυστυχήματα, ποιος είναι ο συντελεστής συμμετοχής των ηλικιωμένων; Το έλαβαν υπόψη τους οι σοφοί μας;

Εύχομαι  η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να μην εφαρμοστεί, διότι θα αναδειχθεί σε αφορμή για παράλογο παρορμητισμό των νέων, και αφετέρου για μομφή και απαξίωση της υγείας, της ικανότητας και της αξιοπρέπειας των ηλικιωμένων.

Παρακαλώ δε όλους τους συνηλικιώτες μου να είμαστε πάντοτε και παντού άξιοι του σεβασμού που μας αρμόζει, γιατί πολλές φορές με την εν γένει συμπεριφορά μας δεν εμπνέουμε τον δέοντα σεβασμό προς τους νέους, και να μην ξεχνάμε αλλά να αμείβουμε εκείνους που μας αδικούν!!!

Δημήτριος Ράπτης

Φιλόλογος, τ. λυκειάρχης

Τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν

Κύριε Διευθυντά,

Η παρέα του «Ατυπου Συλλόγου μας» αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί σας κατά πρώτον για να σας ευχαριστήσει για τον αγώνα που δίνετε προκειμένου να ενημερώσετε τον κόσμο για τα πολιτικά τεκταινόμενα της πρώτης φορά Αριστεράς, που πισωγύρισε την πατρίδα 4-5 χρόνια, και κατά δεύτερον να σας παρακαλέσει να συνεχίσετε λίγο ακόμα μέχρι να τους σπρώξει ο κόσμος απ’ τις καρέκλες που έβαλαν ψαρόκολλα και κόλλησαν.

Κύριε Διευθυντά, γιατί χάθηκαν τόσα χρόνια και σε τι επέτυχαν;

_ Εθνικά (Μακεδονικό ζήτημα) αυτό που δεν ακουμπούσαν αναστήματα επιπέδου Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, να το αγγίξει ο νάνος αυτός, γιατί άραγε;

_ Ελληνοτουρκικά (Ξάνθη – Κομοτηνή – Ιμια – Μεγίστη – Αιγαίο – Νησιά – Αποκλεισμός της Κύπρου να βγάλει τα πετρέλαιά της).

_ Αλβανικό, νέες απαιτήσεις στη χάραξη της ΑΟΖ, Τσάμηδες (57.000 στρέμματα της Θεσπρωτίας).

_ Προσφυγικό (στοίβαση ψυχών στα νησιά). «Δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα»;

Τα οικονομικά (3ο Μνημόνιο το χειρότερο). Κάπιταλ κοντρόλ (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με εξευτελιστική τιμή μετοχής;).

Η δημοκρατία που αντιλαμβάνονται; ‘Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Πήραμε την κυβέρνηση, δεν πήραμε το κράτος, «δικούς μας» δημοσιογράφους (φίμωση αντιθέτων), «δικά μας» κανάλια, εφημερίδες, «δική μας» δικαιοσύνη.

Κύριε Διευθυντά, αυτοί οι επαγγελματίες ψεύτες – λαϊκιστές – δημαγωγοί και επιστήμονες στην προπαγάνδα πώς γίνονται δημοσκοπήσεις και εμφανίζουν διαφορά μικρότερη των 10 μονάδων; Τι παίζεται; Ποιοι, αυτοί που άφησαν να καούν 100 άνθρωποι και 25 πνιγμένοι δίπλα από την πρωτεύουσα;

Φοβόμαστε, κύριε Διευθυντά, ειλικρινά το τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν αυτοί που ξαναδίχασαν τον ελληνικό λαό την ώρα της κάλπης.

Με απέραντο σεβασμό

Τα μέλη του Ατυπου Συλλόγου ΕΣΤΙΑ