«Πρέπει όλοι και όλες να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με την ασφάλειά μας, διότι γνωρίζουμε πως στο πανεπιστήμιο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος από κανέναν» αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία περιγράφει περιστατικό κατά το οποίο κινδύνευσε μέσα στο Ιδρυμα από άγνωστο άνδρα που την ακολουθούσε.

«Πράγματι, ξέρετε ότι στα πανεπιστήμια μπορούν σήμερα να μπουν άνθρωποι που δεν ελέγχονται» αναφέρει η πρύτανης του Ιδρύματος Ισμήνη Κριάρη μιλώντας σχετικά στα «ΝΕΑ». «Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ειδοποιήσουμε τις υπηρεσίες και αν ξαναεμφανιστούν άνθρωποι άσχετοι με την πανεπιστημιακή κοινότητα να τους διώξουν» αναφέρει.

Ολα αυτά μετά τη δημοσιοποίηση του περίφημου πορίσματος Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ, το οποίο και πρότεινε για την αντιμετώπιση της «ήπιας παραβατικότητας» στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας τις μεθόδους των επιτροπών δεοντολογίας, διαπραγματεύσεων και ψυχοκοινωνικής στήριξης των φοιτητών.

Στον διάδρομο. Στην ανάρτησή της η φοιτήτρια του Παντείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καθώς περίμενα έναν φίλο μου στον 6ο όροφο του νέου κτιρίου, έκανα βόλτα στον διάδρομο όντας τελείως μόνη μου. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας περίεργος άντρας, με κοιτάει με ένα περίεργο βλέμμα και αρχίζει να κατευθύνεται επιταχύνοντας προς το μέρος μου. Εκείνη τη στιγμή εγώ ξεκίνησα προς την άλλη πλευρά του διαδρόμου. Αυτός παράλληλα επιτάχυνε ακόμα περισσότερο, καθώς επιτάχυνα και εγώ. Είχε περίεργο πρόσωπο και βλέμμα, ενώ καθόσον με ακολουθούσε στον διάδρομο έκανε παράξενους ήχους. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ή αν έλεγε κάτι. Τη στιγμή που βρισκόταν δύο βήματα πίσω μου εμφανίζεται ο φίλος μου. Εκείνη τη στιγμή αυτός πάγωσε και σταμάτησε απότομα. Δεν τον περίμενε και ήταν σε μια κατάσταση ότι του χάλασε τη στιγμή. Ηταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα, παρόλο που βρίσκομαι συχνά στους χώρους του Πανεπιστημίου. Το αναφέρω για να είμαστε όλοι και όλες πιο προσεκτικοί σχετικά με την ασφάλεια μας, διότι γνωρίζουμε πως στο πανεπιστήμιο μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος από κανέναν. Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να περνούν απαρατήρητα τόσο από εμάς τους φοιτητές όσο και από τους ίδιους τους καθηγητές. Το συγκεκριμένο περιστατικό θα το επισημάνω τόσο στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου όσο και στην πρύτανη».