Με αρκετή υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί, καθώς η κίνηση στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά και ενός τροχαίου.

Ήδη από το πρωί η κίνηση βρίσκεται στο «κόκκινο» στον Κηφισό τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο. Στην κάθοδο η κίνηση ξεκινά από τη Λυκόβρυση μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Ιωνία.

Επίσης, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα, προς Ελευσίνα 10΄- 15΄ στην έξοδο για Λαμία, 15΄-20΄από Πλακεντίας έως Κηφισίας, ενώ προς Αεροδρόμιο 10΄-15΄στην έξοδο για Λαμία και στην περιφερειακή Υμηττού 10΄-15΄από Πλακεντίας έως Κηφισίας.

Η ενημέρωση της Αττικής Οδού

Την ίδια ώρα, αργές ταχύτητες καταγράφονται και στη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το Χαϊδάρι μέχρι του Σκαραμαγκά, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων στην Πέτρου Ράλλη, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων, στη Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη), στη Βασιλίσσης Σοφίας (άνοδο και κάθοδο) και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τέλος, δυσκολίες υπάρχουν και στον Πειραιά, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, αλλά και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά).

Δείτε την κίνηση στους δρόμους ζωντανά όπως καταγράφεται από το Δελτίο Κυκλοφορίας της Αστυνομίας:

Αττική

Θεσσαλονίκη