Τραγική ήταν η κατάληξη της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, όπου ο 67χρονος βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του και φίλους.

Δυστυχώς εχθές, Κυριακή (9/6) οι αρχές του νησιού βρήκαν τη σορό του παρουσιαστή στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας δίπλα σε έναν φράχτη. Μάλιστα, βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση γεγονός που μαρτυρά ότι πιθανότατα ήταν νεκρός από την Τετάρτη (5/6), την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του.

Σήμερα, στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή με τα αποτελέσματα να απορρίπτουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα λόγω της κατάστασης της σορού η ακριβής αιτία θανάτου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

Ο Μόσλεϊ εντοπίστηκε ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος και με ένα τραύμα στο κεφάλι. Το ότι το χέρι βρέθηκε στο στήθος ίσως μαρτυρά πως ο Μόσλεϊ αντιμετώπισε κάποιο ιατρικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να πέσει.

Δείτε σε βίντεο το σημείο όπου εντοπίστηκε

Η διαδρομή «θανάτου»

Ο 67χρονος παρουσιαστής φαίνεται να πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και πιθανότατα είτε ζαλίστηκε είτε έχασε τις αισθήσεις του λόγω της έντονης ζέστης, είτε γλίστρησε και έπεσε δίπλα στον φράχτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η Daily Mail δημοσίευσε εχθές έναν χάρτη με τη διαδρομή που πιθανότατα ακολούθησε.

«Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη»

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει ένα beach bar, με τον υπεύθυνο του καταστήματος, Ηλία Τσαβαρή, να είναι από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί και να περιγράφει στο MEGA τι αντίκρισε.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να ρίξω μία ματιά. Πέρασα τον φράχτη και μου ήρθε η μυρωδιά, η οποία ήταν πολύ έντονη. Είδα και το ρολόι που γυάλιζε. Ο άνθρωπος ήταν ανάσκελα και τα χέρια όρθια. Πλησίασα για να σιγουρευτώ και τον είδα», είπε αρχικά.

«Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε»

Ερωτώμενος πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα το άψυχο σώμα του παρουσιαστή κι αν το σημείο είχε ελεγχθεί από τις Αρχές, ο κ. Τσαβαρής σημείωσε: «Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα, εθελοντές, Πυροσβεστική. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι 1 με 1,5 μέτρο. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι δύσκολο και κακώς το επέλεξε ο Μάικλ Μόσλεϊ. «Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί».