Το γκραν πρι στο Μονακό, σήμερα 26 Μαίου, θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα αφού η McLaren θα τιμήσει τον θρύλο της F1, τον Άιρτον Σένα, ντύνοντας το μονοθέσιο στα χρώματα της Βραζιλίας. Ο Σένα παραμένει έως σήμερα ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στο πριγκιπάτο.

Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε την pole posistion στο γκραν πρι της Formula 1 στο Μονακό, με τον πιλότο της Ferrari να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο κορυφαίος στις συναρπαστικότερες κατακτήτριες δοκιμές στην Formula 1, με τον πιλότο της Ferrari μάλιστα να σπάει το εντυπωσιακό σερί του Μαξ Φερστάπεν και ως εκ τούτου να ξεκινά τον αγώνα της Κυριακής (25/05/24) από την καλύτερη θέση.

Ο αγώνας που διεξάγεται παραδοσιακά στους διαμορφωμένους στενούς δημόσιους δρόμους, θα προσφέρει άφθονο θέαμα που ως είθισται αφορά τους πλούσιους κατοίκους του χλιδάτου κρατιδίου. Μια ολόκληρη πόλη μετατρέπεται σε πίστα για να τρέξουν 20 πιλότοι  σε 78 γύρους μήκους, κάθε γύρου,  3.337 χιλιομέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κτήρια των κριτών, των αγωνοδικών και άλλων οργανωτικών της F1 στήνονται σε λυόμενες κατασκευές μέσα σε 14 ημέρες. Το περσινό Μονακό το είχε κερδίσει θριαμβευτικά ο Μαξ Φερστάπεν. Φέτος η ανοδική πορεία της McLaren με τον Λάντο Νόρις ίσως να κρύβει εκπλήξεις και σε αυτόν τον αγώνα.