Τουλάχιστον έξι νεογέννητα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο παίδων στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται πυροσβέστες που προσπαθούν να κατασβήσουν την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες βράδυ στο νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι έξι ακόμα παιδιά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε διαφορετικό νοσοκομείο.

Τα μωρά που διασώθηκαν δεν έχουν ταυτοποιηθεί καθώς οι αρχές δεν έχουν βρει ακόμη τα αρχεία γέννησής τους. Δεν είναι σαφές εάν τα αρχεία γέννησης έχουν καταστραφεί από τη φωτιά.

Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα.

Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου παίδων έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι υπό έρευνα και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μία ημέρα αφού 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε πάρκο αναψυχής στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Σύμφωνα με το India Today, από την καταστροφική πυρκαγιά στο πάρκο διασκέδασης TRP στο Ραζκότ, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον εννέα παιδιά. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για εκείνο το περιστατικό.