Γνώρισε τον δολοφόνο της πολύ νωρίς. Παντρεύτηκαν όταν η Ενκελέϊντα ήταν μόλις 17 χρονών κι έφυγαν από τον Αυλώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στα 19 της χρόνια γέννησε την κόρη της. Το κορίτσι που έζησε ό,τι πιο σκληρό μπορεί να ζήσει ένα παιδί. Είδε τη μητέρα της νεκρή στη μέση του δρόμου από τα χέρια του πατέρα της.

«Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστη αυτό το παιδί; Όταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα και μάλιστα καταμεσής του δρόμου και επί 5 ώρες μέσα στον δρόμο, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης Ενκελέϊντα, του έκτου θύματος γυναικοκτονίας στην Ελλάδα.

Το μίσος του δράστη είναι τέτοιο που ακόμα και μετά την αποτρόπαια πράξη του, αρνήθηκε να δώσει την άδεια του στον ανήλικο γιο του να αποχαιρετήσει την μητέρα του. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Αλβανικής πρεσβείας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα δύο παιδιά έχουν υποστεί και τα ίδια κακοποίηση από τον πατέρα τους. Τα παιδιά έχουν φτάσει στη γενέτειρα της μητέρας τους, όπου θα λάβει χώρα η κηδεία. Έχουν συσσωρευτεί πολλά στις ψυχές αυτών των δύο παιδιών διότι δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν αλλά ήταν μία κατ’ εξακολούθηση κακή συμπεριφορά», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Τα προβλήματα του ζευγαριού δεν ήταν άγνωστα. Όλοι γνώριζαν τον Γολγοθά που ανέβαινε. Βρισιές, ξυλοδαρμοί κι απειλές. Εκείνη όμως του έδινε πάντα μια δεύτερη ευκαιρία για να έχουν τα παιδιά δίπλα τους τον πατέρα τους.

«Θυσιάστηκε για για παιδιά της»

«Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς νιώθω . Δεν ξέρουμε τι να πούμε. Έφτιαξε τα χαρτιά της και πήγε στην Ελλάδα. Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται» είπε συγγενής.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο, σε τέτοια ηλικία, να ξεφύγει ένας άνθρωπος, είναι απερίγραπτο. Έμεναν εκτός, είχαν προβλήματα όπως ήταν γνωστό, αλλά για χάρη των παιδιών θυσίασε τη ζωή της» είπε μια άλλη συγγενής.

Μέσα στον πόνο, δεν παραλείπουν να αναζητήσουν δικαιοσύνη για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.

Ξάδερφος της 40χρονης ανέφερε: «Η κοπέλα φοβόταν, δεν πήγε στα δικαστήρια. Της είχε πει, άμα πας θα σε σκοτώσω. Και τελικά έκανε αυτό που είπε».

Κι όμως, όταν είχαν φύγει από τον Αυλώνα, είχαν όνειρα να κάνουν μία καλύτερη ζωή.

Ο δράστης κυνικός και αμετανόητος. Οι φίλοι της, οι συγγενείς της, τα παιδιά Την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία, με δεκάδες αναπάντητα «γιατί».