Επιστρέφει στη φυλακή η 30χρονη που το 2020 αποκαλύφθηκε ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε παραλία στην Πάτρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όπως αρχικά της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη. Μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα και σήμερα επιστρέφει στην φυλακή.

«Γιατί, γιατί το κάνετε αυτό;»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το pelop, η 30χρονη γυναίκα κάθισε ξανά τη Δευτέρα 15/04/2024 στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Κρίθηκε ένοχη για παιδοκτονία όπως πρωτόδικα και παρά την περαιτέρω μείωση της ποινής σε πέντε χρόνια κάθειρξη, το δικαστήριο αποφάσισε με εισήγηση και της εισαγγελέως, να τη στείλει ξανά στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό το πρότερου σύννομου βίου.

Η ίδια, μόλις αντιλήφθηκε ότι θα επέστρεφε στη φυλακή έπεσε στα γόνατα και με λυγμούς φώναζε, «γιατί, γιατί το κάνετε αυτό; Δεν μπορώ άλλο», ενώ και η μητέρα της, εκλιπαρούσε το δικαστήριο για επιείκεια: «Σας παρακαλώ πολύ, λυπηθείτε μας. Σας παρακαλώ πολύ, έχετε παιδιά δεν καταλαβαίνετε;».

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη απολογήθηκε μέσα σε λυγμούς και υποβασταζόμενη από τον πατέρα της, ζήτησε από το δικαστήριο ανθρώπινη κατανόηση για την ψυχωτική κατάσταση που βίωσε, λέγοντας ότι έχει χάσει τη μισή ζωή της.

Η γυναίκα έχει εκτίσει σχεδόν έναν χρόνο προσωρινής κράτησης στις φυλακές Ελαιώνα και με την τελική ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο, της απομένουν κάποιοι μήνες.