Δύο ταξιαρχίες εφέδρων για «επιχειρησιακές αποστολές» στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας καλούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου (13/4) η Τεχεράνη προς το Ισραήλ.

«Η κλήση τους θα επιτρέψει τη συνέχιση της προσπάθειας και της ετοιμότητας για την υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ και τη διατήρηση της ασφάλειας των κατοίκων», αναφέρουν σε σύντομη ανακοίνωσή τους οι IDF.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μονάδες από τη Γάζα θα αποδεσμευτούν και θα αναπτυχθούν σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στο βορά στα σύνορα με τον Λίβανο λόγω του κινδύνου να ανοίξει ένα νέο μέτωπο αν το Ισραήλ αποφασίσει να πλήξει τη Χεζμπολάχ, η οποία επίσης χθες προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μέτωπο»

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF), Peter Lerner, παραχώρησε συνέντευξη στο βρετανικό κανάλι Sky News σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, πως η χθεσινοβραδινή άμυνα του Ισραήλ επρόκειτο για «ενότητα λογικών παικτών ενάντια στο διαβολικό σχέδιο του Ιράν».

Ερωτηθείς αν έχει ανοίξει ένα καινούριο μέτωπο, απάντησε: «Ασφαλώς ελπίζω πως όχι, (αλλά) νομίζω πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε πως «πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι Ιρανοί δεν θα προσπαθήσουν ξανά να σκοτώσουν Ισραηλινούς».

Είπε επίσης ότι μια «χούφτα» βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο ισραηλινό έδαφος, καθώς και ότι ένα κορίτσι επτά ετών τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του IDF εξήρε επίσης την επίδειξη ενότητας έναντι της επίθεσης, αναφερόμενος στη συνδρομή ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην άμυνα του Ισραήλ.