Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έφεραν εις πέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου που φύτευσαν 57 ελαιόδεντρα σε δημοτική έκταση που παραχωρήθηκε από τον ομώνυμο δήμο. Τα δέντρα ρίζωσαν στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ψυχών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Η δενδροφύτευση έγινε παρουσία του δημάρχου, Στέλιου Τσικριτσή, ο οποίος συμμετείχε με χαρά στη συμβολική ενέργεια των μαθητών, φυτεύοντας μια ελιά.

Δράση με πολυποίκιλο χαρακτήρα

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα ασφαλής περίφραξη του χώρου ώστε αυτός να προφυλάσσεται με τη δράση να αποκτά πολυποίκιλο χαρακτήρα στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία».

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, μετά από συζήτηση με τους μαθητές/ μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου, προτάθηκε από τον διδάσκοντα καθηγητή, Λευτέρη Κουτσιμανή και αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σύνολο των μαθητών και των τριών τμημάτων της Α’ τάξης να γίνει δράση που να αναβαθμίζει την κοινωνία αναδεικνύοντας τις αξίες που πρέπει να πρεσβεύει ο πολιτισμένος Έλληνας – Ευρωπαίος πολίτης. Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα 57 δέντρα και όλο το χώρο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα είναι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, καθώς επίσης και για την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον τομέα Γεωπονίας του σχολείου.