Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ. Μεταξύ των νεκρων είναι και ο δράστης, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουλάχιστον δέκα άτομα.

Κομβικός ήταν ο ρόλος μίας γυναίκας αστυνομικού, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη στο πέμπτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου και να τον εξουδετερώσει, την ώρα που εκείνος ήταν έτοιμος να της επιτεθεί.

Ο βοηθός διοικητής ανέφερε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «Μια αστυνομικός αντιμετώπισε τον δράστη που είχε μετακινηθεί στον πέμπτο όροφο. Περπατούσε γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει και εκείνος την αντιμετώπισε σηκώνοντας μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και το άτομο αυτό (σς ο δράστης) είναι πλέον νεκρό.»

Πώς η αστυνομικός εξουδετέρωσε τον φερόμενο ως δράστη

Η γυναίκα αστυνομικός έφτασε πρώτη στο σημείο και καθοδηγούμενη από τους πολίτες εντόπισε τον δράστη στον 5ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Η αστυνομικός τον πλησίασε κει εκείνος σήκωσε το μαχαίρι για της επιτεθεί. Η αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Η στιγμή που η αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη

Βίντεο από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο