Στις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη σχετικά με τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί κριτική τόσο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία κατηγορεί ότι προσπαθούν να «επιβάλλουν νόμο της σιωπής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ,  αναφέρει πως με «περίσσιο θράσος» τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι «η κριτική που ασκείται στην αστυνομία αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να απευθυνθούν σε αυτήν».

«Να τους ενημερώσουμε πως αν κάποια γυναίκα αποθαρρύνεται από το να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ., αυτό οφείλεται στην αναποτελεσματικότητά της. Οφείλεται στο ότι η δολοφονία της 28χρονης έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση στο τηλέφωνο κι όχι στην κριτική που οφείλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ένα σοκαριστικό γεγονός», προσθέτει και καταλήγει:

«Η μοναδική αποδεκτή τοποθέτηση από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το νέο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο «νόμος της σιωπής» που προσπαθούν να επιβάλλουν. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της, υποστηρίζουν με περίσσιο θράσος πως «η κριτική που ασκείται στην αστυνομία αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να απευθυνθούν σε αυτήν».

Να τους ενημερώσουμε πως αν κάποια γυναίκα αποθαρρύνεται από το να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ., αυτό οφείλεται στην αναποτελεσματικότητά της. Οφείλεται στο ότι η δολοφονία της 28χρονης έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση στο τηλέφωνο κι όχι στην κριτική που οφείλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ένα σοκαριστικό γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να απαιτεί την απόλυτη σιωπή σε όλες τις αναλγησίες, τις ασυνέπειες, τα ψέματα και την ανικανότητα που επιδεικνύει. Αυτό όμως δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Η μοναδική αποδεκτή τοποθέτηση από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρέπει να καταδικάσουμε το συμβάν αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. «Πρέπει να το καταδικάσουμε; Πρέπει. Μας τιμά ως χώρα η εικόνα του ΑΤ Αγίων Αναργύρων; Όχι. Είναι συνολικά αυτή η αστυνομία; Όχι. Πρέπει οι γυναίκες που μας βλέπουν να αποθαρρύνονται από το να καλούν το 15900 να εγκαταστήσουν το panic button; Όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Ακόμα όσον αφορά την παραίτηση ή την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα. «Δεν μπορούμε να ζητάμε το ‘κεφάλι’ ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», είπε χαρακτηριστικά και ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης να το κάνει και κρίνεται από τους πολίτες για τη στείρα αντιπολίτευση που κάνει.