Oλοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Πυροσβεστική η επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας 27χρονης Γερμανίδας από απόκρημνο σημείο στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, στη Φωκίδα.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο ΚΕΥΠ Λαμίας και από εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, αφότου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για απεγκλωβισμό ατόμου, άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενη από πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας, της Π.Υ. Ιτέας, της Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και Ομάδα Σ.μηΕ.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν η 27χρονη κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και κινήθηκε σε μία δύσβατη περιοχή προς το χωριό Κρόκι, για να θαυμάσει τη θέα του Ελαιώνα αλλά και του Κρισαίου Κόλπου που ανοίγεται μπροστά.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, σε κάποιο σημείο έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο, μπόρεσε όμως να ενημερώσει μέσω του 112 την Πυροσβεστική και από τότε ξεκίνησε μία ολόκληρη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 18 πυροσβέστες και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που έφτασε εκεί από την Λαμία.

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν και την εντόπισαν αρχικά, διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά επειδή είχε πέσει βαθύ σκοτάδι εκτίμησαν ότι μία προσπάθεια μετακίνησής της τη νύχτα θα ήταν επικίνδυνη.

Έτσι, η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκίνησε εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας, με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ να απομακρύνει τη γυναίκα από το σημείο όπου βρισκόταν.