Ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου στη Λάρισα πριν ο χώρος «μπαζωθεί».

Κλιμάκιο χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων όπως ο Κώστας Λακαφώσης και πραγματογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) μαζί με εισαγγελικό λειτουργό μετέβησαν στον χώρο κατόπιν παραγγελίας του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Στο σημείο βρίσκεται σύμφωνα με το MEGA και ο τεχνικός σύμβουλος του Ιταλού διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train.

Παρόντας στη διαδικασία είναι και ο ειδικός εφέτης Ανακριτής Λάρισας, Σωτήρης Μπακαΐμης που διέταξε τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως τα εν λόγω χώματα φυλάσσονται σε ιδιωτική έκταση και μεταφέρθηκαν εκεί λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τι δήλωσαν οι γονείς του Βάιου Βλάχου

Στη διαδικασία ήταν παρόντες και οι γονείς του θύματος των Τεμπών του Βάιου Βλάχου, οι οποίοι βγαίνοντας από τον χώρο δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις στην έρευνα.

Σε σύντομη δήλωσή της η μητέρα του Βάιου Βλάχου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να βρεθούν νέα στοιχεία και υλικό που θα διευκολύνει στην υπόθεση της διερεύνησης.

«Είδαμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τον χώρο του οικοπέδου που έχουν βρεθεί χώματα από το σημείο του δυστυχήματος. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και σίγουροι ότι θα γίνει σωστά και όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.