Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους μάνατζερ στον κλάδο του αυτοκινήτου και για αυτό και αμοίβεται αδρά. Είναι ο Τζιμ Φάρλεϊ που κατάφερε το 2023 να κερδίσει  26.470.033 δολάρια, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ford ποσό αυξημένο κατά 26% συγκριτικά με το 2022.

Σε αυτόν πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της φίρμας αλλά και να αυξήσει τα κέρδη της. Μάλιστα, λαμβάνει περισσότερο χρήματα από τον εκτελεστικό πρόεδρο της φίρμας τον Μπιλ Φορντ που λαμβάνει 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ford συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να μετασχηματίζει τον παγκόσμιο οργανισμό της, μεταβάλλοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας με απώτερο σκοπό την εκτελεστική αριστεία προς όφελος των πελατών και της σταθερής κερδοφόρας ανάπτυξης.

Ο Φάρλει, σχεδιάζει από το 2020, που ανέλαβε τη Ford να κινηθεί ταχύτατα για τον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων του αυτοκινητικού κλάδου – βελτιώνοντας την ποιότητα, μειώνοντας τα κόστη και επιταχύνοντας την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μονάδων που υστερούν σε επιδόσεις.