Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής κορυφώνεται, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν μία ιδιαίτερη επίσκεψη στη χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα. Ο λόγος για τον Θωμά Μαύρο που μίλησε στους παίκτες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σπουδαίο παιχνίδι. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Είμαι πολύ περίεργος για την προπόνηση που κάνετε, γιατί εμείς ανήκουμε σε μία άλλη εποχή. Θα ήθελα να κάνω και εγώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Θα ήθελα να σας πω ότι σας αγαπώ και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία την Κυριακή και καλό πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων ο αιώνιος πρεσβευτής της Ενωσης.

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, από χθες ενσωματώθηκαν όλοι οι διεθνείς πλην του Κάλενς και ο Ματίας Αλμέιδα είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Ο Πέτρος Μάνταλος, για τον οποίο υπήρχε μία ανησυχία μετά την αναγκαστική αλλαγή του στο ματς της Εθνικής με τη Γεωργία, προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Αργεντινού. Εδώ και μέρες η «Αγια-Σοφιά» είναι sold out για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να καλεί μέσω ανακοίνωσης τον κόσμο της να μην κάνει οτιδήποτε που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κλαμπ και την έδρα της ομάδας.

Επιπλέον κίνητρο

Πέρα από το κίνητρο των τριών βαθμών ώστε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, η ΑΕΚ έχει και ένα επιπλέον για να θέλει τη νίκη σε αυτό το ντέρμπι. Το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στο νέο της γήπεδο, αλλά και πως αγνοεί τη νίκη σε εντός έδρας ματς της Super League με τον συγκεκριμένο αντίπαλο για έξι και πλέον χρόνια. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στο ΟΑΚΑ και σε εκείνη την ανατροπή με 3-2 από 0-2 τη σεζόν 2017-18 επί Μανόλο Χιμένεθ. Εκτοτε, ακολούθησαν δέκα ματς (τα τρία στη Νέα Φιλαδέλφεια) όπου η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη. Για την ακρίβεια μετράει πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Σε περίπτωση δηλαδή που το ματς δεν λήξει ισόπαλο, ένα σερί θα σπάσει. Είτε το αήττητο του Ολυμπιακού στην έδρα της ΑΕΚ είτε εκείνο της Ενωσης στα ντέρμπι. Από το 1-3 των Πειραιωτών πέρυσι στο ίδιο γήπεδο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ δεν έχασε χάσει ξανά σε ντέρμπι. Αυτό άλλωστε την έχει φέρει μέχρι στιγμής στην κορυφή της βαθμολογίας αφού στα παιχνίδια με τους θεωρητικά μικρούς έχει πετάξει τους περισσότερους βαθμούς από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Τέλος, χθες έγινε γνωστό από την ΠΑΕ ΑΕΚ το σλόγκαν των 100 χρόνων του συλλόγου το οποίο θα παίζει στο εξής σε όλες τις εκδηλώσεις και τους εορτασμούς του Δικεφάλου. «100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή» είναι το σλόγκαν και επιλέχθηκε από τον κόσμο της ομάδας.