Τα αίτια, τις συνθήκες και τους αυτουργούς της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου σε βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά διερευνούν έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη περί τις 03:15, όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερεύνησαν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βενζινάδικο «ήλεγχε» στο παρελθόν μέσω τρίτου, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο.

Μετά το έγκλημα, η διαχείριση του βενζινάδικου πέρασε σε άλλα πρόσωπα και πιθανολογείται ότι κάποιος ποινικός ήθελε μέσω της έκρηξης να στείλει μήνυμα στους νέους ιδιοκτήτες.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το χτύπημα όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Νέα» και «Βήμα» μίλησε σχετικά με τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές.

Όπως είπε, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Το ένα αφορά τη σύνδεσή του με τα πρόσφατα συμβόλαια θανάτου με θύματα μέλη της Greek Mafia, τα οποία έχουν αποδοθεί σε αλλοδαπούς ποινικούς που σχετίζονταν με λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Σε ποιον ανήκει το βενζινάδικο

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο φαίνεται να ανήκει σε κάποιο από τα προγενέστερα θύματα.

Επιπλέον, πριν από μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε πως η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε εξάρθρωση ενός κυκλώματος που παρήγαγε και διαμοίραζε διαλύτες καυσίμων, προκειμένου να γίνεται η νόθευσή τους.

Το δεύτερο σενάριο αφορά αυτήν την υπόθεση και θεωρούν πως κάποιος τους «κάρφωσε» στις Αρχές.

Αυτό που εκτιμούν οι Αρχές είναι πως ίσως αυτή η επίθεση να είναι προάγγελος νέων συμβολαίων θανάτου.