Το Opel Experimental, το οποίο ο Florian Huettl, CEO της Opel, παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά στην περσινή έκθεση ΙΑΑ Mobility του Μονάχου, δείχνει το μέλλον της μάρκας, που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις, Greenovation, το Opel Experimental είναι πλήρως ηλεκτρικό, με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. Detox: Η σχεδίασή του είναι τολμηρή και λιτή και επικεντρώνεται στα ουσιώδη. Modern German: Εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του, την έξυπνη αεροδυναμική, την εξαιρετικά αποδοτική εκμετάλλευση των χώρων και την κορυφαία τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτιζόμενου εμβλήματος της Opel.

Η φιλοσοφία του Opel Experimental εκφράζεται μέσω του βίντεο “Ζωγραφίζοντας με το Φως”.  Ταξιδεύει τους θεατές σε ένα νυχτερινό πείραμα και παρουσιάζει τις μελλοντικές τεχνολογίες φωτισμού. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι η καινοτόμος τεχνολογία φωτισμού θα είναι στο μέλλον ικανή για πολύ περισσότερα από τον απλό φωτισμό του δρόμου και της γύρω περιοχής. Θα αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση, ενώ παράλληλα θα γεννά συναισθήματα.

Στο εσωτερικό, τα ηλεκτροχρωμικά υλικά βυθίζουν τους επιβάτες στο ατμοσφαιρικό φως, ενώ τα υλικά αυτά έχουν επίσης πρακτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, εάν ένα όχημα, ένας ποδηλάτης ή ένας πεζός βρίσκεται στο τυφλό σημείο του Opel Experimental, εμφανίζεται μια έγχρωμη προειδοποίηση στο εσωτερικό της αντίστοιχης πόρτας, καθώς και στο head-up display.

Στο βίντεο «Ζωγραφίζοντας με το Φως», το Opel Experimental δείχνει επίσης πώς η μελλοντική τεχνολογία φωτισμού βελτιώνει την ορατότητα με εντελώς ασυνήθιστους τρόπους.

«Θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε το φως για τον οδηγό αλλά και για την κάμερα, ώστε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να μπορεί να αναγνωρίζει ανθρώπους και ζώα ακόμα καλύτερα», εξηγεί ο Philipp Röckl, Global Lead Complex Lighting στη Stellantis. Η τεχνολογία φωτισμού, κάμερας και αισθητήρων, καθώς και οι αλγόριθμοι, πρέπει να συνεργάζονται, ώστε οι δυνατότητες πρόβλεψης του αυτοκινήτου και, συνεπώς, οι ικανότητες ενίσχυσης της ασφάλειας να βελτιστοποιούνται σε κάθε περίπτωση.