Το θρίλερ με την εξαφάνιση της 52χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά τον Αύγουστο από το σπίτι της στην Κυψέλη, ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο στον νεκροθάλαμο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στον Πειραιά, καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε, μετά από έξι μήνες που βρισκόταν στα αζήτητα.

Πρόκειται για τη σορό της γυναίκας που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στις 24 Αυγούστου, στη θάλασσα κοντά στη βραχονησίδα Πλατειά στον Πόρο. Η τελευταία φορά που κάποιος είδε την 52χρονη Σταυρούλα ήταν το βράδυ της Κυριακής, 20 Αυγούστου, όταν ένας λουόμενος στην παραλία Εδέμ στον Φλοίσβο, είδε μια  γυναίκα με μαύρα μαλλιά  ηλικίας περίπου 52 ετών να μπαίνει στη θάλασσα αφού πρώτα είχε αφήσει τα προσωπικά της αντικείμενα στην αμμουδιά.

Ο συγκεκριμένος αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για όλα όσα είδε. «Ήταν κοντά στις εννιάμιση με δέκα δεν είδα ακριβώς την ώρα. Έρχεται μία γυναίκα ψηλή γύρω στα 52. Εγώ καθόμουν στην παραλία με μία παρέα, ήταν περίπου πέντε μέτρα μακριά. Ήρθε, άφησε την τσάντα της, άλλαξε ρούχα και μπήκε μέσα στη θάλασσα. Κανένα μισάωρο, 40 λεπτά μετά δεν την είδα να βγαίνει», είπε αρχικά.

«Δεν φαινόταν να ήθελε να αυτοκτονήσει»

Όπως είπε ακόμα «φορούσε μαύρα ρούχα» και «δεν φαινόταν όμως ότι ήταν προβληματισμένη και ήθελε να αυτοκτονήσει».

Την επόμενη μέρα το πρωί ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήγε πάλι σε εκείνο το σημείο παρατήρησε τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ.

«Την άλλη μέρα όταν πήγα εννιάμιση με δέκα το πρωί γιατί μένω εκεί κοντά και πάω πάντα και πίνω τον καφέ μου, ήταν κάτι γυναίκες που έκαναν μπάνιο και τις ενημέρωσα για τα ρούχα που ήταν από το προηγούμενο βράδυ. Εκείνες μίλησαν με τη ναυαγοσώστρια. Μετά ήρθε το λιμεναρχείο έψαξε την τσάντα αλλά δεν βρήκε κανένα προσωπικό στοιχείο, ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα. Εγώ τους είπα ότι την είχα δει να μπαίνει αλλά όχι να βγαίνει. Μετά από μέρες η ναυαγοσώστρια μου είπε ότι τη βρήκαν νεκρή αλλά δεν αναγνωρίζεται. Είχα πάει και στη ΓΑΔΑ και τους είπα αυτά, αυτά ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω», κατέληξε.

Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησαν και οι υπεύθυνοι ναυαγοσώστες που είναι επικεφαλής στην παραλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου θεάθηκε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά να βουτάει το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της σχολής ναυαγοσωστικής, Μάνια Μπικοφ, η ναυαγοσωστική κάλυψη στη συγκεκριμένη παραλία ξεκινάει από τις 8:00 το πρωί και σταματάει στις 20:00 το βράδυ.

Σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία, ένας λουόμενος ενημέρωσε την ναυαγοσώστρια της πρωινής βάρδιας ότι υπήρχαν κάποια αντικείμενα και δεν είχε δει τον ιδιοκτήτη τους όση ώρα ήταν εκεί.

«Στις 8 το πρωί που ήρθε να αναλάβει η ναυαγοσώστρια, ήρθε ένας λουόμενος που είναι καθημερινός χρήστης της ακτής και ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια αντικείμενα για τα οποία όπως είπε από τις 7 το πρωί δεν είχε δει τον ιδιοκτήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Η ναυαγοσώστρια ήλεγξε την τσάντα, βάσει πρωτοκόλλου, προκειμένου να φανεί αν υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα.

Τι βρέθηκε μέσα στην τσάντα της Σταυρούλας

Μέσα βρήκε μια μαύρη μπλούζα, μια μαύρη φόρμα, δύο φουλάρια, ένα lipstick, ένα κουτί με χαπάκια και ένα ζευγάρι παπούτσια. Τότε κλήθηκε το λιμεναρχείο και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ήρθαν βατραχάνθρωποι άμεσα, ελικόπτερο και εμείς επί τρεις ημέρες ερευνούσαμε με το δικό μας σκάφος. Ήρθαν τα παιδιά που δουλεύουν ως παρκαδόροι και μας ενημέρωσαν ότι είδαν μια κυρία να μπαίνει στο νερό και τους έκανε εντύπωση γιατί υπήρχε κακοκαιρία τότε, είχε μελτέμια. Δεν φώναξε βοήθεια, ήταν μόνη της. Μάθαμε ότι βρέθηκε μία σορός έξω από τον Πόρο από το Λιμενικό και θεωρήθηκε εξ αρχής ότι υπάρχει συσχετισμός», είπε ακόμα η κυρία Μπίκοφ.

Στο «Τούνελ μίλησε και ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης της ίδιας ομάδας, Σπύρος Μητριτσάκης, ο οποίος ανέφερε πως ότι μόλις άκουσαν για τη σορό που βρέθηκε στον Πόρο, σκέφτηκαν ότι οι δυο υποθέσεις σχετίζονται.

«Θεωρήσαμε από τις περιγραφές ότι πρόκειται για το ίδιο περιστατικό ότι βρέθηκε μία γυναίκα που την είχαν μετακινήσει τα ρεύματα. Κανείς δεν την είχε ξαναδεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε η ναυαγοσώστρια που βρήκε τα πράγματα της Σταυρούλας

Το «Τούνελ» μίλησε και η ναυαγοσώστρια Γεωργία Τσουγγάνη, τη γυναίκα που ο μάρτυρας την πλησίασε και της έδωσε τα πρώτα στοιχεία την επόμενη ημέρα αφότου είδε για τελευταία φορά τη Σταυρούλα Γκουγκουλιά και ήταν εκείνη που ήλεγξε τα πράγματά της.

«Την Κυριακή ήμουν μέχρι τις 8 το απόγευμα στην παράλια. Δεν πρόσεξα αν υπήρχε η παρέα εκεί. Την επόμενη ημέρα πήγα 8 το πρωί. Κάπου στις 9 παρά 10 ήρθε ο μάρτυρας και συνήθως έρχεται και το πρωί και κολυμπάει και το απόγευμα, δεν θέλει πολύ ήλιο. Ήρθε την ώρα που ήμουν εκεί μαζί με το Λιμενικό και τους έλεγα ότι εκείνη πρέπει να είχε έρθει πολύ πρωί γιατί δεν την είδα αλλά ούτε και το παιδί που βάζει την ομπρέλα του δεν την είδε.

Και εκεί μας είπε ότι δεν είχε έρθει από το πρωί, ότι είχε έρθει από το βράδυ και ότι την είδε να αφήνει τα πράγματα της και να μπαίνει στη θάλασσα. Ο μάρτυρας ήταν μαζί με τον παρκαδόρο γιατί είναι φίλοι αλλά δεν ξέρω αν ο παρκαδόρος είδε κάτι γιατί δουλεύει εκείνη την ώρα. Σίγουρα είχε πολλούς ανθρώπους το βράδυ. Το πρωί εκείνο δεν μου είπε κάποιος άλλος κάτι, και ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιος. Ο μάρτυρας την είδε όπως μου είπε, στα 5-6 βήματα», είπε αρχικά.

«Υπήρχαν τρία μπουκάλια νερό δίπλα στα πράγματά της»

«Είμαι σίγουρη ότι είχε κόσμο, γιατί πάντα έχει κόσμο παρόλο που μπορεί να είχε βόρειο άνεμο και πολύ αέρα γιατί δεν έχει κύματα. Δεν καταλαβαίνεις ότι έχει κύμα αλλά μπορεί το ρεύμα να είναι πολύ ισχυρό. Ο μάρτυρας είπε πως ήταν από τις 9 η ώρα εκεί. Έχει τύχει να πηγαίνω πολλές φορές στην θάλασσα βράδυ, γιατί μένω κοντά, όταν μπαίνει κανείς στη θάλασσα δεν τον βλέπεις μετά, είναι σκοτεινά. Αν κάποιος κολυμπάει βαθιά δεν τον βλέπεις. Το Λιμενικό δεν ξέρω αν αναζήτησε υλικό από τις κάμερες των ξενοδοχείων εκεί κοντά. Ο μάρτυρας είπε ότι ήταν μόνη της η Σταυρούλα», συνέχισε η ναυαγοσώστρια.

Σύμφωνα με την κυρία Τσουγγάνη, «μου είπε πως επειδή ήταν ψηλή, και ίσως γι’ αυτό την παρατήρησε παρόλο που ήταν βράδυ. Παρατήρησα πως όταν βρήκα τα πράγματά της το πρωί είχε 3 μπουκάλια μεγάλα, εμφιαλωμένο νερό και το ένα δεν το είχε ανοίξει αλλά τα άλλα δύο τα είχε ανοίξει, το ένα ήταν μέχρι τη μέση και το άλλο μισοτελειωμένο. Δεν βρήκα το κινητό της εκεί, ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα. Δεν ξέρω αν πήραν δείγμα DNA από τα μπουκάλια και στα αντικείμενα που ήταν εκεί. Δεν ξέρω αν τα πήραν τα μπουκάλια αυτά. Ήταν δίπλα στην τσάντα τα μπουκάλια».