Λίγες ώρες πριν την άφιξη της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές  στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, στα Επτάνησα, στα ορεινά της Κρήτης, στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς), 3 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 1 έως 15 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όπως και στο στο Ιόνιο.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενής βροχής το απόγευμα στα βόρεια ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πρόγνωση για Σαββατοκύριακο

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση από τη νύχτα στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις την Κυριακή κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δευτέρα

Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.