Άφαντο παραμένει το όπλο και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου, 25 ημέρες μετά τη δολοφονία του. Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ παραμένει άγνωστο το κίνητρο του κρεοπώλη, του βασικού κατηγορούμενου για το στυγερό έγκλημα στο Μεσολόγγι.

Ο 50χρονος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και το θρίλερ δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά νέα στοιχεία προστίθενται στην υπόθεση και δίνουν διαστάσεις που προβληματίζουν, σοκάρουν αλλά και φωτίζουν πτυχές άγνωστες.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Είναι πράγματι ο κρεοπώλης ο θύτης; Μήπως ο ίδιος λειτούργησε ως δόλωμα;

Ο γνωστός ερευνητής και ταξίαρχος της Αστυνομίας ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στο MEGA, για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκφράζοντας την άποψή του πως ο κρεοπώλης ήταν το «δόλωμα» για να οδηγηθεί ο 31χρονος στο σημείο, όπου βρέθηκε δολοφονημένος.

«Εκεί τον περίμεναν άλλοι και χρησιμοποίησαν τον κρεοπώλη για να μεταφέρει τον Μπάμπη. Προφανώς τον είχαν στο χέρι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας λόγο για κύκλωμα, τόνισε ότι «είτε είναι μέσα, είτε είναι έξω, ο κρεοπώλης θα πρέπει να μιλήσει. Εάν πράγματι υπάρχει κύκλωμα έχει και ο ίδιος ημερομηνία λήξης».

Μιλώντας στo Live News, ο κ. Κατερινόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δε μπορεί τα χρήματα να είναι το βασικό κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη» και υπογράμμισε ότι «κάτι άλλο συμβαίνει».

«Δεν ξυπνάει ένας άνθρωπος ένα πρωινό και αποφασίζει να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Όπως είπε, γιατί πήρε μαζί του την καραμπίνα. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να πηγαίνει για κυνήγι στις 9:00 το βράδυ. Εδώ έχουμε ακούσει και αντιφατικά πράγματα , άλλοι μιλούσαν για 17.000 και άλλοι για 6.000. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μέρες, γιατί είχαν βγει. Επιμένω πως τον κρεοπώλη τον χρησιμοποίησαν για να κουβαλήσει τον Μπάμπη στο σημείο. Θέλω να πιστεύω πως θα μιλήσει. Ίσως ήξερε ο Μπάμπης κάτι και να φοβόντουσαν μήπως το πει», τόνισε.

Συγκλονιστική η μαρτυρία φίλου του 50χρονου

Την ίδια ώρα, σοκάρει η μαρτυρία φίλου του κρεοπώλη για την μοιραία νύχτα της 4ης Ιανουαρίου.

«Όταν ο κρεοπώλης έφτασε στο σπίτι μου, εγώ και η οικογένεια μου δεν του είπαμε τίποτα για την αστυνομία. Ρωτήσαμε τι έγινε με τον Μπάμπη και μας είπε ότι ο Μπάμπης του ζήτησε να τον πάει στο ΤΕΙ, τον πήγε και έφυγε και μάλιστα μας είπε: ‘τι ήθελα και τον πήγα; Τώρα θα βρω και τον μπελά μου’. Εμένα δεν μ’ άρεσε η στάση του, δεν είχε ούτε αγωνία, ούτε ανησυχία. Όταν του μιλούσα για την εξαφάνιση του Μπάμπη προσπαθούσε να αλλάξει την κουβέντα. Αργότερα μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει εκείνος στις έρευνες», τόνισε ο φίλος του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος θα μιλήσει για τη μοιραία βραδιά κάνοντας λόγο για ψυχρή στάση του κρεοπώλη: «Ήταν πολύ παράλογη η συμπεριφορά του. Ήταν πολύ ψυχρός εκείνη την ημέρα. Δεν τον είχα συνηθίσει έτσι, ήταν συναισθηματικός γενικά. Είχα δει τον κρεοπώλη τα Χριστούγεννα και είχε αρκετά λεφτά πάνω του, είχε ένα πάγκο μετρητά. Δεν είχε οικονομικό πρόβλημα ο κρεοπώλης, κερνούσε και καφέ. Ήμουν στο χωριό από το πρωί. Είχα πάει εκεί από την προηγούμενη ημέρα με την γυναίκα μου για Χριστούγεννα. Μας είπε και εμάς ψέματα, δεν περιμέναμε να μας πει τόσα ψέματα».

Στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε μία μαρτυρία σοκ: «Μου έκανε εντύπωση η στάση του όταν ήρθε στο σπίτι μου, ήταν ψυχρός και παγωμένος εκείνο το βράδυ, σαν να μην τον νοιάζει καθόλου. Ο κρεοπώλης συνήθιζε να παραμιλάει στον ύπνο του. Πριν από 15 ημέρες τον άκουσα να λέει: ‘θα σε θάψω χωρίς παπά’».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου και του κινητού του Μπάμπη

Μυστήριο με το τετράδιο του Μπάμπη

Εν τω μεταξύ, πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει το τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη, όπου καταγράφονται ποσά και ονόματα, στα οποία φέρεται να είχε δανείσει χρήματα το άτυχο θύμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό το τετράδιο του θύματος με τα ονόματα και τα ποσά που σημείωνε δίπλα ο 31χρονος.

Επίσης, κρίσιμη θεωρείται μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης λίγη ώρα πριν το μοιραίο ραντεβού όπου φέρεται να διαπληκτίστηκαν έντονα.

Η αστυνομία εξετάζει και τα σενάρια που ακούγονται περί θησαυρού ή αρχαιοκαπηλίας χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει κάποια στοιχεία, ενώ όπως επισημαίνεται δεν φαίνεται έχουν άμεση σχέση με το έγκλημα της δολοφονίας, τουλάχιστον από τα μέχρι τώρα στοιχεία ή τουλάχιστον δεν επηρεάζουν την υπόθεση όσον αφορά τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

«Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς», συμπλήρωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.