Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (28/1) στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό στο ύψος του Παλαιοκάστρου όταν το ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο κατέβαινε από την Αγία Πελαγία, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Σύμφωνα με το creta24.gr, από το τροχαίο εγκλωβίστηκαν τρία άτομα, ανάμεσα τους και ένα αγοράκι 2 ετών.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας τις αισθήσεις τους, ενώ εξετάζεται εάν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Το cretalive.gr αναφέρει ότι τραυματίστηκαν δύο γυναίκες και το παιδάκι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, με τις δύο γυναίκες να είναι εκτός κινδύνου. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και στην περίπτωση του 2χρονου, που διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Τα αίτια του τροχαίου ερευνώνται, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η ολισθηρότητα του δρόμου, καθώς τη στιγμή του ατυχήματος η βροχόπτωση ήταν έντονη.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο

Σημειώνεται ότι σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο στην Κρήτη. Αυτή τη φορά στις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μεγάλη σφοδρότητα.