«Γέφυρα σωτηρίας» έστησαν οι αστυνομικοί την Πέμπτη (25/1), στη Θεσσαλονίκη, για τη μεταφορά βρέφους μόλις 2,5 μηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Λόγω προβλήματος υγείας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του μωρού, που νοσηλευόταν στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στο «Ιπποκράτειο».

Προκειμένου να φτάσει με ασφάλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν τον δρόμο για τη διακομιδή του μικρού αγοριού.

Το ασθενοφόρο τελικά κατάφερε να φτάσει με ασφάλεια στο «Ιπποκράτειο» μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά.

Δείτε βίντεο του thestival

Από τη μία άκρη στην άλλη σε δέκα λεπτά

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου είχε στηθεί ξανά «γέφυρα ζωής» στη Θεσσαλονίκη για την επείγουσα μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητο που μετέφερε το μωρό έπρεπε να διασχίσει την πόλη από τη μία άκρη στην άλλη και χάρη στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό επετεύχθη μέσα σε περίπου 10 λεπτά.

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, ένας πατέρας κάλεσε στο 100 προκειμένου να ζητήσει συνδρομή από αστυνομικούς για να μεταφέρει το μωράκι του άμεσα στο νοσοκομείο, με το αυτοκίνητό του.

Έτσι κι έγινε. Αμέσως αστυνομικοί έστησαν «γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά του μικρού αγοριού.

Ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» και περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σε άριστη συνεννόηση με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τον εκφωνητή του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξαν τον δρόμο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν το βρέφος.

Η συμβολή τους αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο πατέρας κατάφερε να φτάσει στο «Ιπποκράτειο» ταχύτατα, όπου το ιατρικό προσωπικό πρόσφερε στο βρέφος τη φροντίδα που απαιτείτο.