Στα… πόστα τους μαζί με τα τρακτέρ τους, στις εθνικές οδούς βρίσκονται από χτες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, διεκδικώντας την αναπλήρωση του εισοδήματος τους, προκειμένου να παραμείνουν στα χωράφια και τις εκμεταλλεύσεις για να συνεχίσουν να παράγουν.

Στη Θεσσαλία, στο κέντρο των αποφάσεων, ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον κόμβο Ε65 Καρδίτσας, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον Ριζόμυλο Μαγνησίας και στο Ζάρκο Τρικάλων.

Ειδικότερα, στον κόμβο του Ε65 παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι οργανώνονται και μέσω συνελεύσεων συζητούν τα επόμενα βήματά τους.  Παράλληλα, ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο τους μετά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χτες όταν οι αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών, εμπόδισαν  τα τρακτέρ να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Κώστα Τζέλλα, στα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι το μέλος του ΔΣ Άρης Πολυγένης.

«Εμείς που βγήκαμε σήμερα εδώ βγήκαμε για να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας γιατί θέλουμε να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή, σημείωσε, μεταξύ άλλων», μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας.

Από το μπλόκο στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Την ίδια στιγμή, δεκάδες τρακτέρ από τις επαρχίες Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαλάνης κατέφθασαν στον κόμβο του Πλατύκαμπου για να ενισχύσουν περαιτέρω το μπλόκο που έχει στηθεί εκεί νωρίτερα από αγρότες της Λάρισας.

Ένταση επικράτησε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και στον Αλμυρό, καθώς αστυνομική δύναμη προσπάθησε να αποτρέψει τους αγρότες να κλείσουν την Εθνική Οδό.

Ανάλογα μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται τόσο για το κόστος παραγωγής, όσο και για τις χαμηλές τιμές που έχουν τα προϊόντα μας, αλλά και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες.

Κινητοποιήσεις και των μελισσοκόμων του Έβρου

Συγκέντρωση έξω από την περιφέρεια στην Κομοτηνή αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί οι μελισσοκόμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν στήριξη ώστε να συνεχίσουν να παράγουν ελληνικό μέλι, καθώς το κόστος παραγωγής έχει ξεπεράσει την τιμή πώλησης του προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το πουλήσουν.

Ακόμα, διαμαρτύρονται ότι δεν έχει πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της η πολιτεία, όσον αφορά οικονομικά και οργανωτικά θέματα που απασχολούν τον μελισσοκομικό κλάδο, τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού από άλλες χώρες, το μητρώο και τα σχέδια βελτίωσης κ.ά.