Ένας πατέρας, από την Μεγάλη Βρετανία βίαζε επί χρόνια την κόρη του και έκανε μαζί της δυο παιδιά, προτού η γυναίκα βρει το θάρρος να τον καταγγείλει.

«Ο διαβολικός πατέρας μου με βίαζε από την ηλικία των 11 ετών. Έφυγα αφού γέννησα το δεύτερο παιδί του», γράφει η 58χρονη σήμερα Mandy βρήκε το θάρρος να μοιραστεί την ιστορία της σε ένα νέο βιβλίο προκειμένου να παρακινήσει άλλα θύματα να ξεφύγουν από τους θύτες τους, σύμφωνα με την Sun.

Η Mandy δήλωσε: «Είμαι επιζών και θέλω να συνειδητοποιήσουν και άλλοι άνθρωποι ότι υπάρχει διέξοδος, ότι μπορείς να ξεφύγεις και ότι καλύτερες στιγμές μπορούν να έρθουν μπροστά σου», είπε και πρόσθεσε ότι «Την ημέρα που θα πεθάνει ο πατέρας μου θα χορέψω».

Τι της έλεγε για να μη μιλήσει

Για τον έξω κόσμο ο Meadows ήταν ένας άγιος οικογενειάρχης.

Μέλος του Στρατού Σωτηρίας και ειδικός αστυνόμος, κατάφερνε να μεγαλώνει τρία κορίτσια και να φροντίζει μια σύζυγο με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες ο τέλειος μπαμπάς, κακοποιούσε την κόρη του – και έκανε δύο παιδιά μαζί της.

Ο Meadows χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να εξασφαλίσει ότι το τρομοκρατημένο παιδί του η Mandy, θα κρατούσε το αρρωστημένο μυστικό του.

Της είπε ότι ήταν τόσο σημαντικός ως εθελοντής αστυνομικός που βοηθούσε στο κυνήγι του Αντεροβγάλτη του Γιορκσάιρ. Μάλιστα πήγε τη Mandy σε μια σκηνή δολοφονίας και ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν ιατροδικαστικά στην υπόθεση.

H 58χρονη Mandy Πηγή φωτο: The Sun – Credit: Paul Cousans

«Με πήγε στο χώρο και μου έδειξε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι δούλευε μαζί τους στην εγκληματολογία για να βρει τον Αντεροβγάλτη. Φυσικά ήταν όλα ανοησίες. Δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα ήταν υπεύθυνος για συναυλίες και άλλα τέτοια χαμηλού επιπέδου πράγματα, αλλά ήμουν νεαρή κοπέλα και δεν το είχα καταλάβει. Ήταν ο μπαμπάς μου και πίστευα ό,τι έλεγε» ανέφερε.

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Το ότι ήταν ειδικός αστυφύλακας τον έκανε ακόμα πιο τρομακτικό στα μάτια μου  και αν έλεγα σε κάποιον για την κακοποίηση πίστευα ότι θα είχα πρόβλημα.».

Φυλακίστηκε για τρία χρόνια

Ο Meadows, 80 ετών σήμερα, φυλακίστηκε μόλις τρία χρόνια για αιμομιξία το 1991, αφού οι εξετάσεις DNA απέδειξαν ότι ήταν ο πατέρας των εγγονών του.

Η Mandy ήταν μόλις 11 ετών όταν ξεκίνησε η φρικτή κακοποίηση.

O πατέρας της, την βίαζε από τα 11 της χρόνια. Πηγή φωτο: The Sun – Credit: Mirrorpix

Ο Meadows τη βίαζε εναλλάξ τις νύχτες επί 12 χρόνια. Πρώτη φορά ήταν όταν η μητέρα της Jenny βρισκόταν στο νοσοκομείο και γεννούσε την αδελφή της.

Η Mandy είπε: «Δεν έχω καμία ανάμνηση από εκείνη την ηλικία. Δεν έχω μπλοκάρει μόνο τις αναμνήσεις της κακοποίησης αλλά και τις νεότερες μέρες μου. Αυτός ο άνθρωπος μου στέρησε ολόκληρη την παιδική μου ηλικία» είπε.

Έμεινε έγκυος στα 20

Όταν η Mandy ήταν 19 ετών εκμυστηρεύτηκε σε μια φίλη της ότι την κακοποιούσε και κλήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά φοβήθηκε πολύ για να προχωρήσει στην καταγγελία και την απέσυρε.

Παραδόξως, της επιβλήθηκε προειδοποίηση για σπατάλη χρόνου της αστυνομίας.

Ένα χρόνο αργότερα έμεινε έγκυος. Όταν η μητέρα της ρώτησε σε ποιον ανήκε το μωρό, είπε ψέματα ότι είχε κοιμηθεί με ένα αγόρι της περιοχής.

Στα 21α γενέθλιά της, η Mandy γέννησε ένα αγοράκι με αναπτυξιακές δυσκολίες, το οποίο ονόμασε Ben, αλλά έγινε έξαλλη όταν ο πατέρας της ήταν το πρώτο άτομο που άγγιξε το μωρό.

«Όταν η μαία τον παρέδωσε στον “παππού” του, σκέφτηκα “φύγε από το μωρό μου, πάρε τα χέρια σου από πάνω του, είναι δικό μου”».

«Μου έκλεψε την παιδική μου ηλικία» είπε η Mandy για τον πατέρα της. Πηγή φωτο: The Sun – Credit: Paul Cousans

Η Mandy δυσκολεύτηκε να δεθεί με το παιδί της.

«Ήταν σαν να κρατούσα το μωρό κάποιου άλλου», λέει. «Κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που ο Μπεν δεν κατέληξε να μιλάει για χρόνια, ώστε να μην αποκαλέσει ποτέ τον πατέρα μου μπαμπά» είπε η γυναίκα.

«Λυπόμουν τον Μπεν γιατί δεν είχαμε το είδος του μητρικού δεσμού που θα έπρεπε να έχουμε. Αισθάνομαι τόσο ένοχη γι’ αυτό τώρα, αλλά νομίζω ότι και άλλες γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά που συνελήφθησαν από βιασμό πιθανόν να αισθάνονται το ίδιο. Δεν φταίει το παιδί, αλλά είναι πολλά αυτά που πρέπει να δεχτεί κανείς».

Μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση του Μπεν, ο Meadows άρχισε να βιάζει ξανά την κόρη του.

Το 1989 η Mandy έμεινε ξανά έγκυος στον πατέρα της. Λέει ότι της ήταν πιο εύκολο να δεθεί με το δεύτερο αγοράκι της, το οποίο αποκαλεί Calvin στο βιβλίο της, επειδή ήταν η πρώτη που τον άγγιξε μετά τον τοκετό.

Σπάζοντας τον κύκλο

Τα γενετικά προβλήματα του Ben σήμαιναν ότι στη Mandy ανατέθηκε μια κοινωνική λειτουργός, η Carol.

Όταν ο Ben ήταν δύο ετών, η Mandy και ο πατέρας της συμμετείχαν σε μια συνάντηση για την πρόοδο του Ben.

Βλέποντας το μικρό της παιδί πίσω από ένα τζάμι να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, η Mandy τελικά έσπασε και μίλησε στην Carol για τα χρόνια της κακοποίησή της.

Σήμερα η γυναίκα είναι παντρεμένη με τον Pete και έχουν μαζί οκτώ δικά τους παιδιά και η Mandy λέει ότι η οικογένειά της βοήθησε να θεραπευτεί η καρδιά της.

«Ο Pete ήταν απίστευτος και έμεινε στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήξερε τι είχε συμβεί με τον μπαμπά, αλλά εξακολουθούσε να λέει ότι με αγαπούσε άνευ όρων» λέει η ίδια.

«Μπορεί να έχω κακοποιηθεί, αλλά έχω προχωρήσει στη ζωή μου και έχω βρει κάποια γαλήνη», καταλήγει η γυναίκα.