Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Χαλκίδας από την άγρια δολοφονία του 43χρονου από την 39χρονη μητέρα δύο παιδιών.

Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του εγκλήματος, καθώς η δράστρια δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τους λόγους, που την έκαναν να καταφέρει πολλαπλές μαχαιριές στο θύμα, παρά μόνο ότι 15 χρόνια πριν υπήρξε μεταξύ τους ένα περιστατικό.

Ο πατέρας της ισχυρίστηκε χθες (21/1) ότι ο 43χρονος είχε βιάσει την κόρη του και πως το τελευταίο διάστημα διέδιδε ανυπόστατες φήμες στο χωριό ότι έχουν ερωτικές σχέσεις.

«Αυτά τα 15 χρόνια αυτή η γυναίκα ταλαιπωρήθηκε ψυχικά, πιέστηκε πάρα πολύ και πιθανώς αυτό την οδήγησε σε αυτό το συμβάν»

Ωστόσο, η 39χρονη κατηγορούμενη σήμερα (22/1) διαψεύδει τα λεγόμενά του και ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν μίλησε στους γονείς της για βιασμό.

«Οι γονείς μου παρανόησαν με όσα τους είπα. Ποτέ δεν τους μίλησα για βιασμό. Τους είπα απλώς για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 15 χρόνια χωρίς να πω λεπτομέρειες και οι γονείς μου κατάλαβαν εσφαλμένα για βιασμό», ανέφερε στον ΑΝΤ1, στις πρώτες της δηλώσεις.

Και πρόσθεσε: «Μόλις έμαθα τι είπαν δημόσια, αμέσως ζήτησα να τους δω κατ’ ιδίαν. Ήρθαν εδώ που κρατούμαι και τους εξήγησα ότι ήταν κάτι που συνέβη πριν χρόνια, το οποίο για μένα ήταν τόσο σοβαρό που δεν κατάφερα να το ξεπεράσω ποτέ. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον Ανακριτή».

«Δεν υπήρχε ούτε ερωτική επιθυμία»

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Θεμιστοκλής Κωντσιλίδης, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για μία γυναίκα που έχει ταλαιπωρηθεί ψυχικά. Παράλληλα, την χαρακτήρισε «ήρεμο άνθρωπο, που δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα και δεν είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Υπήρχε ένα συμβάν πριν από περίπου 15 χρόνια. Είναι μια σειρά γεγονότων και το σημαντικό είναι ότι αυτά τα 15 χρόνια αυτή η γυναίκα ταλαιπωρήθηκε ψυχικά, πιέστηκε πάρα πολύ και πιθανώς αυτό την οδήγησε σε αυτό το συμβάν. Ο ψυχικός της κόσμος είχε διαταραχθεί και χρόνο με τον χρόνο γινόταν όλο και χειρότερα. Είναι μια πάρα πολύ ευαίσθητη κοπέλα που δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορούσε να τα αντέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κωντσιλίδης σχολιάζοντας στην ΕΡΤ τους ισχυρισμούς του πατέρα της, ξεκαθάρισε ότι η 39χρονη «δεν του ανέφερε βιασμό» και συμπλήρωσε πως δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τοπική κοινωνία.

«Δεν υπήρχε ούτε ερωτική επιθυμία», τόνισε ο ίδιος, διαψεύδοντας ότι το έγκλημα έγινε για λόγους ερωτικής απόρριψης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωντσιλίδη, τα τελευταία 15 χρόνια συνέβησαν και άλλα γεγονότα, τα οποία την πίεσαν στο γάμο της και γενικά στην καθημερινότητά της, με την κατηγορούμενη να συνδέει τα δεινά που έχει περάσει με τον 43χρονο.

Ακόμη, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ανέφερε ότι η πελάτισσά του τα τελευταία τρία χρόνια είχε κλονισμένη ψυχική υγεία.

«Το τελευταίο τρίμηνο παρακολουθείται εντατικά από ψυχίατρο. Από ψυχολόγο (παρακολουθείται) τα τελευταία δύο χρόνια. Είχε κλειστεί στον εαυτό της, στο σπίτι της είχε παραμελήσει τον εαυτό της. Ήταν δείγματα ψυχικής διαταραχής», υποστήριξε.

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία»

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, δήλωσε χθες (21/1) ότι η 39χρονη παρενοχλούσε το θύμα από τα τέλη του 2021, αρχές του 2022, λίγο μετά τον γάμο του 43χρονου με την σύζυγό του.

«Τέλος του 2021, αρχές του 2022, ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία».

Η οικογένεια της 39χρονης είχε ενημερωθεί για την παρενόχληση που ασκούσε η ίδια σε βάρος του 43χρονου, προσέθεσε: «Για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

«Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο 6μηνο. Όμως μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους», συμπλήρωσε.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν είχε υπάρξει καμία άλλους είδους επαφή ή παρενόχληση, είπε η γυναίκα του θύματος στον κ. Τάρτη.

Το χρονικό

Η αστυνομία δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα στις 7:55, από γειτόνισσα. Δύο λεπτά μετά τις 8:00, άνδρες της ομάδας Δίας έφtασαν στο σημείο όπου αντίκρυσαν τον 43χρονο αιμόφυρτο και την 39χρονη δίπλα στo σώμα του, έχοντας αίμα στα ρούχα της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο. Δίπλα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος, έξω από την πόρτα του οδηγού βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά μια γυναίκα τον πλησιάζει και αρχίζει να τον μαχαιρώνει πισώπλατα μπροστά στα μάτια της συζύγου του που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.