Δρακόντεια είναι τα μέτρα που τηρούνται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου λόγω της απολογίας του 50χρονου κρεοπώλη που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο δικαστήριο από τις 6:30 το πρωί για λόγους ασφαλείας ενώ η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για τις 10.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 50χρονος επιπλέον είχε μεταφερθεί σε διαφορετικό Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, υπό άκρα μυστικότητα, καθώς επικρατεί αναβρασμός στην τοπική κοινωνία.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, ώστε να μην είναι εφικτή η προσέγγιση κόσμου, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις φοβούνται επεισόδια από συγγενείς και φίλους του αγνοούμενου.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη»

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου, ενώ για άλλη μια φορά όλοι οι παραβρισκόμενοι ζητούν από τον φερόμενο ως δράστη να αποκαλύψει που έχει κρύψει το σορό του του 31χρονου άνδρα. «Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζουν όλοι, ενώ για άλλη μια φορά η μητέρα και οι αδερφές του Μπάμπη με δάκρυα στα μάτια ζητούν δικαίωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ο κατηγορούμενος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, με τις Αρχές να εκτιμούν πως το κάνει από φόβο καθώς είναι «στριμωγμένος». Την ίδια ώρα έχουν καταρριφθεί όλοι οι ισχυρισμοί του, με αποκορύφωμα αυτό της χρήσης ουσιών το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη.

«Ίσως το κίνητρο των 17 χιλιάδων να είναι κάτι αδιάφορο»

Επιπλέον, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει προσληφθεί από την οικογένεια του Μπάμπη, εκτιμά πως το χρέος των 17.000 ευρώ ίσως είναι τέχνασμα ορισμένων για να στραφούν οι έρευνες στη λάθος κατεύθυνση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσούκαλης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα 17.000 ευρώ απαίτησε ο Μπάμπης να του δοθούν. Από εκεί και πέρα ερευνώνται και άλλα πράγματα αλλά δεν θέλω να τα ονομάσω δημόσια. Πιστέψτε με είναι πολύ ισχυρά που μπορούν να δέσουν την υπόθεση. Η Αστυνομία στρέφεται και σε άλλα κίνητρα. Ίσως το κίνητρο των 17 χιλιάδων να είναι κάτι αδιάφορο μπροστά σε αυτά που μπορεί να αποδειχτούν».

Μάλιστα ο προσέθεσε πως ο κατηγορούμενος ήταν ιδιαίτερα βίαιος ως άνθρωπος κάτι που επιβεβαιώνει, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, και η δεύτερη σύζυγός του.

«Σημαντικό να βρεθεί το όπλο του Μπάμπη»

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως την ημέρα της εξαφάνισής του ο 31χρονος είχε πάρει μαζί του το κυνηγετικό του όπλο, το οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

«Το όπλο, προφανώς, ο δολοφόνος το έβαλε εκεί που έβαλε και τον Μπάμπη, ή μπορεί σε κάποιο άλλο σημείο. Είναι σημαντικό να βρεθεί, είναι πιο εύκολο να βρεθεί από ένα πτώμα. Στο Μεσολόγγι έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις ψαριών, γιατί ο κόσμος θεωρεί ότι τον έριξε στη λιμνοθάλασσα και τον τρώνε τα ψάρια», τόνισε στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Όπως εκτίμησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, ο 50χρονος κρεοπώλης δεν «σπάει» τη σιωπή του, διότι δεν έχει βρεθεί το πτώμα του 31χρονου.