Σήμερα, το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ανέφερε ότι πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης SANA έκαναν επίσης λόγο για «ισραηλινή επίθεση» που είχε στόχο το κτίριο.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση κατά της περιοχής Mezzeh στη Δαμασκό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλειες μεταξύ των οποίων και αρκετούς Ιρανούς συμβούλους. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι ανέφερε σε δήλωσή του: «Η επανειλημμένη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας από τη σιωνιστική οντότητα αποτελεί ένδειξη της ανικανότητας και της χρεοκοπίας αυτής της οντότητας στο πεδίο της μάχης και απέναντι στην αντίσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και απόδειξη της απελπισμένης προσπάθειάς της να επεκτείνει το πεδίο του πολέμου και του χάους στην περιοχή».

Ο Κανάνι τόνισε ότι το αίμα των μαρτύρων δεν θα είναι μάταιο και είπε «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, εκτός από την πολιτική, νομική και διεθνή δίωξη αυτών των επιθετικών και εγκληματικών πράξεων, έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην οργανωμένη τρομοκρατία της σιωνιστικής οντότητας στον κατάλληλο χρόνο και τόπο». Πλέον ο πόλεμος επεκτείνεται πέρα από το σημείο των αψιμαχιών για πολλά κράτη.

Το κτήριο της Δαμασκού που χτυπήθηκε μετά την φερόμενη Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Οι νεκροί Σύροι πολίτες φέρονται να είναι τουλάχιστον έξι

Η υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος και επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Αρωγής, μηχανικός Λαμία Σακούρ, επιθεώρησε το εργοτάξιο κατοικιών που υπέστη ισραηλινή επίθεση το πρωί του Σαββάτου στη συνοικία Mezzeh στη Δαμασκό.

Η Σακούρ και ο κυβερνήτης της Δαμασκού, Μοχάμεντ Ταρίκ Κρισάτι, επιθεώρησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, ανύψωσης και απομάκρυνσης των μπάζων στο σημείο της επίθεσης, στις οποίες συμμετείχαν όλες οι ενδιαφερόμενες αρχές.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί φέρονται πως είναι 10, εκ των οποίων οι μισοί σχετίζονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ενώ δύο από τους νεκρούς Σύρους αναφέρονται επίσης ως «σύμβουλοι» κάτι που μεταφράζεται στην γλώσσα της διπλωματίας ως μέλη των μυστικών υπηρεσιών. Για τους υπόλοιπους 3 Σύρους πολίτες δεν έχουν ακόμα ανακύψει πληροφορίες. Όμως η ανάφλεξη είναι κοντά ανεξαρτήτως του αριθμού των απωλειών