Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία της, η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους της στο Μακροχώρι της Βέροιας.

Η κατηγορουμένη κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από μια διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο πατέρας του βρέφους μόλις είδε την πρώην σύζυγό του, της φώναξε «ντροπή σου!».

Υπενθυμίζεται πως εχθές, Πέμπτη η εισαγγελέας άσκησε στην 37χρονη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η μήνυση του πατέρα

Νωρίτερα, ο συνήγορος του πατέρα του άτυχου βρέφους, κ. Στέλιος Σούρλας έκανε γνωστό πως ο εντολέας του κατέθεσε μήνυση σε βάρος της 37χρονης κατηγορουμένης αλλά και των συγγενών της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η μήνυση αφορά την εξύβριση και απειλή που δέχτηκε ο εντολέας του κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου βρέφους.

«Δεν άφησαν τον πατέρα να πει το τελευταίο αντίο στο παιδί του και πήγαν να τον λιντσάρουν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του. Η μήνυση την οποία θα υποβάλλω είναι κατά πολλών προσώπων, είναι και για έκθεση καθότι γνώριζαν την ψυχική κατάσταση της κόρης τους και την απέκρυψαν, και όχι μόνο την απέκρυψαν αλλά δεν άφησαν τον πατέρα (του μωρού) να την πάει σε έναν γιατρό, ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο» δήλωσε ο δικηγόρος.

Αποκάλυψε επίσης πως η 37χρονη κατηγορουμένη είχε επιτεθεί στον πρώην σύζυγό της και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή της είχε χειροτερέψει.

«Είχαν χωρίσει από το καλοκαίρι… φοβόταν μην τον σκοτώσει στον ύπνο του γι’ αυτό και έφυγε από το σπίτι, φοβόταν για τη ζωή του. Προσπάθησε να σώσει τον γάμο και την οικογένειά του, απευθύνθηκε στους παππούδες αλλά βρήκε τοίχο. Γι’ αυτό έχουν ευθύνη και αυτοί για την παιδοκτονία» συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί μου»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα εμφανιζόταν ενώπιον του ανακριτή η 37χρονη μητέρα προκειμένου να απολογηθεί. Εχθές η εισαγγελέας άσκησε στην κατηγορουμένη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί μου», έχει δηλώσει η 37χρονη, ενώ σύμφωνα με το συνήγορό της, δεν έχει αντιληφθεί την πράξη της.

Από τι πέθανε το βρέφος

Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στη στοματική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα που διενεργήθηκε στο 6 μηνών βρέφος.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.